Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 371 tot 375
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 18 december 2016

Verkoop GOUDen Munten terug naar niveau 2011

De verkoop van de GOUDen munten door de US Mint is dit jaar.....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 17 december 2016

Grondstoffen de meest lucratieve sector voor de aankomende jaren

Veel heil hebben beleggers de afgelopen jaren niet kunnen vinden in grondstoffen. De afkoelende wereldeconomie hebben grondstoffen niet bepaald tot een aantrekkelijke sector gemaakt voor investeerders.

De organische grondstoffen zoals suiker, mais en tarwe staan allen lager dan de periode omstreeks 2011. Ook de metalen waaronder ook GOUD en zilver, de edelmetalen, hebben geen sterke jaren achter de rug. De industriële metalen zoals aluminium, koper, nikkel en zink hebben evenmin goede resultaten laten zien. Dan hebben we nog de energiebronnen zoals aardgas en olie. Hetzelfde verhaal geldt voor deze sector. Aardgas komt niet van zijn plaats en de prijs van olie is de afgelopen jaren gehalveerd.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 16 december 2016

Manipulatie GOUD &zilver

GOUD en zilver werden jarenlang structureel en op zeer grote schaal gemanipuleerd, zo blijkt uit nieuwe documenten die Deutsche Bank recent heeft vrijgegeven. Uit deze documenten blijkt dat handelaren van de bank in direct contact stonden met handelaren van andere banken en dat zij zeer regelmatig afspraken maakten over het manipuleren van de GOUDprijs en de zilverprijs. Dit bewijst dat ook UBS, Barclays, Merrill Lynch, BNP Paribas en Standard Chartered zich schuldig hebben gemaakt aan marktmanipulatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Wat mogen we van de GOUDprijs verwachten?

De GOUDprijs kende dit jaar twee totaal verschillende verhalen. In het eerste halfjaar van 2016 was het gele edelmetaal de absolute uitblinker, maar de afgelopen maanden is daar een verandering in gekomen. Sinds de zomermaanden heeft de GOUDprijs al meer dan 15% aan waarde moeten inleveren. Het is daarom niet vreemd dat steeds meer beleggers zich afvragen wat we van de GOUDprijs kunnen verwachten.

Het is niet vreemd dat de GOUDprijs in het eerste deel van dit beursjaar zo hard in waarde wist te stijgen. Het gele edelmetaal bewees namelijk opnieuw dat het prima kan fungeren als veilige haven. Juist in het eerste deel van dit jaar vluchtten de beleggers naar deze veilige haven. Zo werden de beleggers bedreigd door de economische strubbelingen in China en de zorgen over de Brexit.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

GOUDprijs onder druk door outlook FED

De GOUDprijs is de laatste weken gedaald in aanloop naar de renteverhoging die gisteren officieel werd. De grote verrassing was de.......Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$