Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 3711 tot 3715
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Deze drie factoren wegen zwaar op de GOUDprijs

Wie wat relevants wil zeggen het toekomstige verloop van de GOUDprijs, kan maar beter drie factoren op zijn radarscherm zetten die allesbepalend zullen zijn.

De GOUDprijs is aardig opgekrabbeld en danst inmiddels rond de $1350. Dat is nog altijd vér verwijderd van de $1.900 (ooit), maar het sentiment voor de korte termijn is toch gekanteld naar de voor de GOUD bulls gunstige kant. Hoewel het altijd erg lastig is om veel te kunnen zeggen over het korte termijn koersverloop van de GOUDprijs, zijn er wel enkele variabelen aan te wijzen die, voor nu althans, een doorslaggevende rol kunnen spelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Deze grafiek moet iedere GOUDliefhebber gezien hebben

Onderstaande grafiek laat de koopkracht zien van de Amerikaanse dollar ten opzichte van GOUD. De grafiek gaat zo'n 300 jaar terug. Het is weinig waarschijnlijk dat de Amerikaanse dollar nog eens 300 jaar overleefd, zeker gezien de tendens op deze grafiek van Bull Market Thinking.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Aankopen GOUD centrale banken vertraagt

De aankoop van GOUD door centrale banken vertraagt ten opzichte van vorig jaar. Centrale banken blijven netto koper van GOUD maar september liet het laagste volume optekenen van dit jaar. Opvallend was dat Rusland een kleine hoeveelheid GOUD verkocht in september - aldus

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Steeds meer jongeren en kleine spaarders kopen GOUD

In Duitsland kopen steeds meer jonge mensen en mensen met een bescheiden spaarrekening GOUD, dat schrijft Deutsche Wirtschaft Nachrichten op basis van een rondvraag onder Duitse GOUDhandelaren. Daaruit blijkt ook dat men juist meer GOUD is gaan kopen door de dalende GOUDprijs. De verhouding tussen verkoop en terugkoop transacties ligt op 10:1. In Nederland zien we een soortgelijke trend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Speculant herontdekt de GOUDmarkt

De GOUDmarkt ligt er sinds enige tijd weer wat beter bij. En dat is speculanten ook opgevallen. De long posities in GOUD futures en opties lopen weer stevig op.

De cijfers zijn ietwat gedateerd (8 oktober) als gevolg van de shutdown van de Amerikaanse overheid, maar geven toch een aardig beeld van de activiteiten van handelaren en speculanten op de GOUDmarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$