Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 3721 tot 3725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

GOUD heeft alleen een correlatie met…

Een grondig onderzoek door de World Gold Council naar de correlatie van GOUD met andere asset classes bracht enkele verrassende uitkomsten aan het licht.

Juan Carlos Artigas, Hoofd Research bij de World Gold Council, is een overtuigd ‘believer’ in GOUD. Hij publiceerde een uitgebreide studie over dit edelmetaal en over de evolutie van de GOUDprijs, waarbij onder andere werd onderzocht naar mogelijke correlaties met andere activa klassen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Amerikaanse grootbanken verwachten stijging GOUDprijs

De netto long positie op GOUDfutures die de Amerikaanse grootbanken aanhouden, is tussen 3 september en 1 oktober gestegen met 13.101 contracten naar 58.007. Deze gegevens worden door de CFTC bijgehouden in de Bank Participation Reports.

We hebben er hieronder een grafiek van gemaakt. Het is de op één na grootste netto long positie die de 3 tot 5 grootste Amerikaanse banken hebben aangehouden sinds ze afgelopen juni voor het eerst netto long gingen op GOUDfutures. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Hoe lang kan de fraude bij GLD nog duren?

De laatste 10 maanden is er een immense hoeveelheid fysiek GOUD onttrokken van 's werelds grootste GOUD-ETF GLD. De GOUDreserves daalden met 35 procent of 479 ton GOUD.

Volgens The News Doctors is GLD dan ook in het verleden ontworpen om te doen wat het nu doet: de wereld voorzien van fysiek GOUD op het moment dat de centrale banken zonder zitten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

Na de ‘valutaoorlog’ komt ‘de dood van het geld’

De wereld komt steeds dichterbij het endgame, zegt James Rickards, die na de bestseller ‘Currency Wars’ een nieuw boek schreef dat begin 2014 uitkomt, genaamd: “The Death Of Money. The Crony Collapse of the International Monetary System”.

Rickards is een Amerikaanse advocaat, econoom, schrijver en investeringsbankier met 35 jaar ervaring in Wall Street. Hij waarschuwde indertijd zijn cliënten voor de financiële crisis, de val van de dollar en een sterke stijging van de GOUDkoers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 november 2013

John Embry “Het wordt steeds duidelijker dat centrale banken geen GOUD meer hebben”

John Embry is verheugd met het nieuws dat de Finse centrale bank heeft toegegeven dat ze het grootste deel van hun GOUDreserves hebben opgeslagen in het buitenland terwijl ze de helft van hun GOUDreserves uitgeleased hebben. Dit doet vermoeden dat GOUD in buitenlandse kluizen, bijvoorbeeld Londen, meermaals uitgeleased kan zijn waardoor de GOUDmarkt groter lijkt dan ze in werkelijkheid is, aldus

Volgens John Embry hebben de centrale banken op deze manier ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke waarde van GOUD niet aan de oppervlakte is gekomen. Dit kan blijven doorgaan totdat de markt voor fysiek GOUD volledig opdroogt, daarna zal de GOUDprijs de hoogte in schieten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$