Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 3746 tot 3750
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Hoe lang blijft zilver nog een slapende reus

De globale financiële toestand ziet er vandaag slechter uit dan in 2008, toen het systeem op enkele uren van een volledige shutdown stond. Rond die tijd waren edelmetalen het favoriete toevluchtsoord. De laatste twee jaar trappelen GOUD en zilver ter plaatste of hebben ze last van serieuze winstnemingen. Voor zilver zijn de fundamenten voor een hogere prijs overweldigend. Wanneer gaat deze reus eindelijk ontwaken?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Hoe India's onverzadigbare GOUDhonger de economie in gevaar bracht

Gold in IndiaGOUD zit dermate ingebakken in het Indische DNA dat India enkele jaren geleden ruim een derde van de globale GOUDimport voor zijn rekening nam. Hoewel de overheid deze GOUDhonger in de voorbije jaren enigszins wist te temperen, blijft de situatie problematisch.

Trationeel is er in India een grote vraag is naar GOUD. Daar zijn verschillende redenen voor:

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

3 redenen waarom de GOUDprijs zal gaan stijgen

De 3 redenen waarom de GOUDprijs zal gaan stijgen en nog snel ook, komen van de Amerikaanse Dailyreckoning.com (TDR), een site van notoire doemdenkers over de wereldeconomie maar die wel juist zaten met hun voorspelling in het jaar 2000.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

Derivaten tijdbom ter waarde van 1 quadriljoen

We hebben het over derivaten, afgeleide producten in het hedendaagse economische systeem. Financiële pakketjes in allerlei vormen en maten. Het zijn posities ingenomen door banken, hedgefunds en andere financiële instellingen op onderlinge waarden zoals GOUD, valuta, olie, aandelen maar ook worden ze gebruikt voor het afdekken van faillissementsrisico’s. De zogenaamde Credit Default Swaps.

Quadriljoen = 1.000.000.000.000.000 ?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 oktober 2013

World Gold Council geeft weerwoord aan Eric Sprott

Vermogensbeheerder Eric Sprott stuurde onlangs een open brief naar de World Gold Council, waarin hij stelt dat de vraag en aanbod cijfers in de GOUDmarkt niet kloppen. Door verkeerde informatie te geven zouden beleggers verkeerde keuzes maken. De World Gold Council slaat terug.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$