Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 376 tot 380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Contrair beleggen is op dit moment vooral GOUD kopen

Je moet kopen wanneer anderen naar de uitgang lopen, zegt miljardair Warren Buffett. En die uitgang heeft momenteel een bordje ‘GOUD’ op de deur. Beleggers vluchten uit GOUD alsof het de pest is. Een contraire belegger kan daarom nu vooral zijn slag slaan bij het gele edelmetaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 12 december 2016

GOUDimporteur India blokkeert rekeningen van GOUDhandelaren

De grootste importeur van GOUD in India, de Axis Bank, heeft de levering van GOUD aan een aantal van haar klanten gestaakt. De bank neemt deze maatregel nadat twee medewerkers gearresteerd werden op verdenking van witwassen. De bank zou GOUD geleverd hebben aan handelaren en juweliers, die op hun beurt zwart geld accepteerden in ruil voor het edelmetaal. Daarbij werden premies tot 50% boven de GOUDprijs betaald om de ‘besmette’ bankbiljetten om te wisselen voor GOUD.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 10 december 2016

Sharia-compliant GOUD transacties goed voor GOUD?

Financiële experts op het gebied van de islamitische wetgeving (sharia) hebben eindelijk regels voor GOUDtransacties ontwikkeld. Dit opent de weg naar veel actievere GOUD- en zilverhandel door islamitische instellingen, en kan op de lange termijn van aanzienlijke invloed zijn op de fysieke vraag naar de metalen.

Hoewel GOUD in de islamitische wereld zeer in trek is in de vorm van sieraden, heeft het een verwaarloosbare rol in de financiële sector als gevolg van onzekerheid over wat religieus toelaatbaar is. De nieuwe normen, die ook van toepassing zijn op zilver, helpen om dit te veranderen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 december 2016

De zilverprijs kan exploderen door India

Op 8 november werden er in India van de ene op de andere dag 23 miljard bankbiljetten ongeldig verklaard. 86% van alle cash geld in circulatie werd er waardeloos. Maar veel circuleert nog in het zwarte circuit, o.a. op zoek naar GOUD. Na de war on cash kan dan ook de war on gold volgen. En dan komt zilver ‘in the picture’ bij de Indiase bevolking.

GOUD is van oudsher zeer belangrijk in India. Net als in China hebben de Indiërs een voorliefde voor het gele edelmetaal. Wanneer de Indiase overheid het bezit van GOUD verder zal inperken, zullen veel Indiërs overschakelen op zilver. En dan kan de zilverprijs exploderen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 10 december 2016

Indiase belastingdienst maakt jacht op juweliers

De Indiase belastingdienst maakt jacht op juweliers die in november grote hoeveelheden contant geld hebben aangenomen in ruil voor GOUD, zo schrijft de India Times. Afgelopen donderdag voerde de regering een gecoördineerde inval uit bij verschillende juweliers, waarbij in totaal 900 miljoen roepie (omgerekend €12,6 miljoen) aan contant geld en 100 kilo GOUD in beslag werd genomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$