Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 3761 tot 3765
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Opzegpremie CEO's overheid begrensd op 200.000 euro

De regering-Di Rupo en minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) hebben gisteravond beslist om het mes te zetten in de "GOUDen parachutes" voor toplui van overheidsbedrijven. De nieuwe CEO's van de NMBS, Infrabel, Belgocontrol, de Nationale Loterij en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) moeten het doen met een vertrekpremie van 200.000 euro bruto, gelijk aan 1 jaar van het vaste gedeelte van het loon. Dat schrijven De Tijd, Le Soir en De Standaard.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Grafieken: Vraag en aanbod in de GOUDmarkt vanaf 2000

De GOUDmarkt is sinds 2000 behoorlijk veranderd. Beleggers en spaarders kopen steeds meer GOUD, terwijl het percentage GOUD dat gebruikt wordt voor het maken van juwelen in twaalf jaar gehalveerd is. Verder valt op dat centrale banken sinds 2009 niet langer GOUD verkopen, maar juist GOUD kopen. Daardoor wordt de rol van sloopGOUD steeds groter in het jaarlijkse aanbod van GOUD.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

GOUDprijs in de vele duizenden dollars

“Wanneer de Crash komt zal de GOUDprijs naar $10.000 per troy ounce stijgen” (deel 2) september 30th, 2013 by Koen

In navolging van deel 1 | Albert Edwards mag dan een buitenbeentje lijken – hij krijgt in zijn zienswijze bijval en niet van de minste. Yale econoom Stephen Roach denkt ook dat de problemen in de groeimarkten een serieuze daling van de beurzen kunnen veroorzaken. “Large current account deficits make emerging markets vulnerable“, zei hij op CNBC.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Infographic: De Chinese GOUDkoorts

De Chinese GOUDkoorts heeft toegeslagen, want China heeft zich in een paar jaar tijd ontpopt tot de grootste GOUDmarkt ter wereld. Het land importeert meer GOUD dan India en haalt daarnaast ook meer GOUD uit de grond dan ieder ander land. De Chinezen willen zoveel mogelijk GOUD verzamelen. Deze infographic geeft een tijdlijn van de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Eén verkoper duwde GOUDprijs gisteren naar beneden

Gisteren kreeg de GOUDprijs weer een klap te verwerken. Op een half uur donderde de GOUDprijs van $ 1.325 dwars door de psychologische barrière van $ 1.300 naar $ 1.285. Volgens

Volgens MarketUpdate komt die daling op een perfect getimed moment en was er slechts 1 verkoper. Dit doet uiteraard weer de nodige twijfels rijzen over de "vrije" GOUDmarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$