Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 3766 tot 3770
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Infographic: De Chinese GOUDkoorts

De Chinese GOUDkoorts heeft toegeslagen, want China heeft zich in een paar jaar tijd ontpopt tot de grootste GOUDmarkt ter wereld. Het land importeert meer GOUD dan India en haalt daarnaast ook meer GOUD uit de grond dan ieder ander land. De Chinezen willen zoveel mogelijk GOUD verzamelen. Deze infographic geeft een tijdlijn van de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Eén verkoper duwde GOUDprijs gisteren naar beneden

Gisteren kreeg de GOUDprijs weer een klap te verwerken. Op een half uur donderde de GOUDprijs van $ 1.325 dwars door de psychologische barrière van $ 1.300 naar $ 1.285. Volgens

Volgens MarketUpdate komt die daling op een perfect getimed moment en was er slechts 1 verkoper. Dit doet uiteraard weer de nodige twijfels rijzen over de "vrije" GOUDmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Waarom GOUD gisteren daalde

Het leek zo logisch gisteren. GOUD zou profiteren van de politieke onrust in Washington. De Amerikaanse overheid sloot noodgedwongen deels haar deuren en beleggers zoeken bescherming.

Dat viel gisteren even flink tegen voor de GOUD bulls. Het edelmetaal daalde tegen alle verwachtingen in. GOUD verloor circa 3 procent en sloot gisteren in de VS ruim beneden de als steungrens betitelde $1.300. Een slechte start van het vierde kwartaal en de vraag is dan ook gerechtvaardigd waarom GOUD zo onder druk stond.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Russische GOUDvoorraad > 1.000 ton

Het is elke maand hetzelfde liedje, maar op termijn heeft dit uiteraard zijn gevolgen, Rusland en China blijven GOUD kopen op de internationale markten. Rusland accumuleert al 6 jaar lang zijn GOUDreserves, waarvan de laatste 11 maanden op rij.

In augustus kwam er nog eens 12,7 ton GOUD bij waardoor de totale Russische GOUDvoorraad momenteel 1.015,5 ton bedraagt. Ook Turkije (+ 23,4 ton tot 487,4 ton) en Kazachstan (+ 2,5 ton tot 134,5 ton) blijven het voorbeeld van Rusland volgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Europese centrale banken zullen geen GOUD verkopen

Verschillende Europese centrale banken hebben op een conferentie van de LBMA gezegd dat ze geen GOUD meer zullen verkopen. GOUD is een essentieel onderdeel van de balans van de centrale bank, omdat het een uitstekende diversificatie biedt tegenover valutareserves. De geruchten over GOUDverkopen door Cyprus, Italië of Portugal kunnen dus van tafel...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$