Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 3781 tot 3785
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

GOUDkoers daalt in afwachting van de FED

De GOUDkoers is vandaag bijna een procent lager komen te staan op een koers van 1312 dollar per troy ounce. De belangrijkste reden voor deze daling is dat de markt in afwachting is van de FED, die waarschijnlijk gaat aankondigen dat men gaat starten met het terugschroeven van de steunmaatregelen, het zogenaamde tapering. Dit zet de actuele GOUDkoers op dit moment onder druk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Dit hoor je niet in de mainstream media!! Er zijn bewijzen dat JP Morgan de GOUDmarkt manipuleert

London metals trader Andrew Maguire zegt dat hij bewijzen heeft van 2 JP Morgan medewerkers die aantonen dat JP Morgan de GOUD- en zilvermarkt manipuleerde. Nadat Maguire zelf bewijzen van de manipulatie van de zilvermarkt aan het CFTC overmaakte en dit publiek werd, stegen GOUD en zilver fors in 2010 om te eindigen op hun voorlopige pieken in 2011.

Tot op heden heeft het CFTC nog niets gedaan met de informatie van Maguire. Als er tegen eind september geen duidelijkheid wordt gegeven, zal Maguire zelf naar buiten komen met de informatie in zijn bezit. Maguire zegt nu ook dat hij in die tijd gecontacteerd werd door twee medewerkers van JP Morgan zelf. Maar ook zij hebben tot op heden geen antwoord gekregen van het CFTC.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Wie gelooft in een soort van GOUDstandaard, moet dit lezen!

All about Alpha had een interview met James G. Rickards, auteur van de Currency Wars. Volgens Rickards is het mogelijk dat we in de toekomst een soort van GOUDstandaard krijgen. Een GOUDstandaard wil niet zeggen dat er een munt zal zijn die voor 100 procent gedekt is door GOUD, er zijn nog andere mogelijkheden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

De geschiedenis van GOUD in een notendop

Onderstaande video legt in het kort de geschiedenis uit van het gebruik van GOUD als monetaire grondstof. Van de ontdekking door de Egyptenaren tot het misbruik na Bretton Woods. GOUD heeft al vele watertjes doorzwommen. De GOUDprijs steeg toen we van een vaste GOUDstandaard naar een losse GOUDstandaard gingen en nu zal GOUD terug stijgen in het omgekeerde proces van een losse GOUDstandaard naar een vaste GOUDstandaard, want dat is nodig om het misbruik (dat zich uit of zal uiten in de vorm van inflatie) tegen te gaan. Want GOUD is al eeuwen macht en macht laat zich niet zomaar opzij zetten.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

GOUD bij beste beleggingen sinds Lehmann

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Lehman Brothers de financiële markten naar de rand van de afgrond duwde. Welke beleggingen rendeerde sinsdien bovengemmideld?

Het NRC handelsblad besteedde een artikel aan de beste beleggingen sinds het omvallen van Lehmann Brohters...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$