Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 3791 tot 3795
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Chinese GOUDhonger vuurt speculatie GOUDreserves aan

China is op weg om een record hoeveelheid GOUD te importeren dit jaar. China is ook op weg om de grootste consument van GOUD te worden dit jaar, het zal daarbij India voorbij steken. De lagere GOUDprijs en de GOUDrush in China doet de speculatie toenemen over de GOUDreserves van de Chinese overheid, aldus WSJ.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Rusland opent eigen beurs voor GOUD en zilver

Rusland opent haar eigen beurs voor GOUD en zilver. Naast over-the-counter handel kunnen er binnenkort ook standaard contracten verhandeld worden, uitgedrukt in Russische roebels. De nieuwe contracten hebben een omvang van 10 gram GOUD en 100 gram zilver en zijn daardoor voor een groot publiek bereikbaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Europese centrale banken verkopen bijna geen GOUD meer

Europese centrale banken hebben het afgelopen jaar vrijwel geen GOUD meer verkocht. Het afgelopen jaar verkocht landen onder het Central Bank Agreement on Gold slechts 5,1 ton GOUD, een fractie van wat er voor 2009 nog verkocht werd door verschillende centrale banken. Ook Nederland deed aan het begin van deze eeuw honderden tonnen GOUD in de verkoop.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Middelkoop over het schuldplafond en de GOUDrush in China

Willem Middelkoop stuurde afgelopen nacht twee heel interessante tweets de wereld in. De eerste gaat over het schuldplafond van de Verenigde Staten dat verrassend veel op een Ponzi schema lijkt. De tweede is een gelijkaardige grafiek, maar dan gaat het niet over de opstapeling van schulden, maar over de opstapeling van GOUD. In 2011 nam dit even een hoge vlucht bij de discussie over het schuldplafond, maar sinds 2012 en vooral 2013 zit de GOUDimport zeer sterk in de lift.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Dit is unaniem de meest gehate activa van dit moment

De Amerikaanse fiscale en monetaire impasse is compleet door de shutdown van de Amerikaanse overheid en het uitblijven van een oplossing voor de verhoging van het schuldplafond. En toch kan de GOUDprijs er niet van profiteren. In feite blijft GOUD nog steeds de meeste gehate activa op de westerse financiële wereld aldus Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$