Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 3796 tot 3800
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Maakt China een einde aan de dollar als wereldreservemunt?

Wereldwijd wordt olie verhandeld in dollars, maar hoe lang blijft dat nog zo? In 2017 wordt China de grootste importeur van het zwarte GOUD en nu al investeert het land miljarden om de aanvoer van olie veilig te stellen. Komt China in een positie om de dollar opzij te schuiven als valuta om olie mee af te rekenen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Dit zal zorgen voor een hogere GOUDprijs op lange termijn

Via de United States Geological Survey (USGS) kan je aan alle gegevens geraken betreffende de GOUDmijnen in de Verenigde Staten. Wat de productie betreft is de Verenigde Staten een goede indicatie voor de globale trend aangezien de VS de derde grootste GOUDproducent ter wereld is. Uit de gegevens van het USGS blijkt dat de GOUDproductie al lange tijd in een dalende trend zit. Dit moet uiteindelijk leiden naar een hogere GOUDprijs.

Het belang van de productie op de GOUDprijs is tweeledig: 1) nieuwe productie is goed voor 2/3 van het totale aanbod aan GOUD - 2) het zijn de zwakste handen (de GOUDmijnen) op de markt die hun GOUD moeten verkopen. Een daling van de productie moet dus op een andere manier opgevangen worden om het jaarlijkse aanbod van 4.400 ton te vrijwaren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Dow Jones en S&P 500 naar all-time high!

Geen tapering betekent hogere aandelenkoersen. Zowel de Dow Jones index als de S&P 500 bereikten nieuwe all-time highs, nadat bekend werd dat de Federal Reserve niet begint met het afbouwen van het stimuleringsprogramma. De olieprijs steeg overigens ook met meer dan 2%, terwijl GOUD en zilver respectievelijk 4,7 en 6,66 procent in prijs omhoog gingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

GOUD en olie kunnen ook zonder manipulatietheorieën fors hoger

Wat is er met GOUD aan de hand? De GOUDmarkt zoekt nog steeds naar een verklaring voor de zware prijsval die in twee schuifjes plaatsvond, even los van de forse wip die de GOUDprijs gisteren maakte na afloop van de Fed meeting. Helaas is een verklaring daarvoor niet zo simpel. Per definitie worden markten gedomineerd door de wetten van vraag en aanbod.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Zijn er nog redenen om je GOUD te verkopen?

Volgens Jim Sinclair betekent "QE to Infinity" de US Dollar naar beneden krijgen tot 0,7000 USDX. Het komt er allemaal op neer om de munt zoveel mogelijk te verzwakken. Het afschieten van 'tapering' is een nieuw startschot voor de verdere devaluatie van de dollar. Elke reden voor het GOUD om de daling van $ 1.900 te rechtvaardigen is volgens Sinclair teniet gedaan. Zijn er nog redenen om je GOUD te verkopen?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$