Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 3811 tot 3815
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Zwarte markt voor euro's bloeit op in Algerije

In Algerije floreert de illegale valutahandel. Op straat bieden handelaren euro's aan in ruil voor Algerijnse dinars. De wisselkoers is 40% hoger dan de wisselkoers op de internationale valutamarkt, maar men is bereid om die kosten te maken. De Algerijnse dinar kent een zeer hoge inflatie, waardoor spaarders vluchten naar veilige havens als vastgoed, GOUD en buitenlandse valuta.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Waarom China de GOUDprijs veel hoger stuwt

Een gastbijdrage van Olav Dirkmaat van GoldRepublic | De laatste langjarige bullmarkt in GOUD, en in iedere andere grondstof, vond zijn oorsprong in de Verenigde Staten van Amerika en de destijds minder verenigde staten van Europa. Het was een tijdperk waarin China in onverbiddelijke armoede verkeerde. GOUD was een statussymbool onder gepriviligieerde Chinezen die intiem verbonden waren met het communistische regime. Voor de minder gelukkigen was iedere dag slechts een overlevingsgevecht. Niettemin ontdekten de Chinese communisten geruime tijd voor de val van de Berlijnse muur zelf ook dat hun socialistische heilstaat louter leidde tot schaarste en hongersnood.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Peak Gold speelt in het voordeel van de GOUDprijs

Er is in de voorbije jaren veel te doen geweest over Peak Oil. Meer bepaald over het feit dat de olieproductie haar limieten heeft bereikt. Believers van het Peak Oil verhaal zijn er van overtuigd dat de olieprijs op termijn alleen maar kan stijgen omdat er minder olie op de markt zal komen.

We kunnen dit verhaal inderdaad ondersteunen, onder voorwaarde echter dat er ook rekening wordt gehouden met de schale oil boom in de VS. Het valt voorlopig moeilijk te achterhalen of die boom inderdaad het formaat zal aannemen dat sommigen verwachten.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

GOUD en zilver report (Week 40)

Het wekelijkse GOUD en zilver rapport leest u iedere zondag op Marketupdate. Het nieuws van afgelopen week uit de GOUDmarkt, compleet met grafieken van de GOUDprijs en zilverprijs.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Manipulatie in de GOUDmarkt

De koers van GOUD (en zilver) wordt waarschijnlijk nog altijd gemanipuleerd. Daar zijn duidelijke aanwijzingen voor, we mogen dat dus gerust hier stellen. De GOUDprijs zou zomaar eens honderden dollars hoger kunnen staan. GOUD is de anti-dollar en zo de Amerikaanse munt gaat, zo gaat altijd de GOUDprijs - in de tegengestelde richting. Niet alleen werkt de Amerikaanse geldpers al jaren aan een verschroeiend tempo, maar het land zit ook nog eens politiek in nauwe schoenen met een begroting die maar niet van de grond wil komen en het aankomende schuldplafond op 17 oktober nadert met rasse schreden. Dit alles geeft een enorme druk op de munt, ergo de GOUDprijs zou zeker nu aanzienlijk hoger moeten staan.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$