Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 3821 tot 3825
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

2 miljoen troy ounce GOUD gedumpt

De GOUDprijs maakt vrijdagmiddag een enorme duik, nadat er binnen 5 minuten zo’n 2 miljoen troy ounce GOUD werd verkocht. De piek werd gezet op een dump van 800.000 troy ounce in één keer. Zie onderstaande grafiek via Zero Hedge. De GOUDprijs noteert op moment van schrijven op $1266,-, ofwel €935,- per 31,1 gram. Dat is het laagste punt in 3 maanden tijd.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

GOUDprijs opnieuw onderuit: $1.265 per troy ounce

De GOUDprijs is vanmiddag opnieuw onderuit gegaan. Beleggers die speculeren op een prijsstijging van het gele metaal worden dit jaar behoorlijk teleurgesteld, want vandaag ging er opnieuw meer dan 2% van de prijs af. Wat is er gebeurd? Een verkoper dumpte in vier minuten tijd 2 miljoen troy ounce aan GOUD op de markt. Papieren claims op GOUD, dat dan weer wel...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Chinese GOUDhonger vuurt speculatie GOUDreserves aan

China is op weg om een record hoeveelheid GOUD te importeren dit jaar. China is ook op weg om de grootste consument van GOUD te worden dit jaar, het zal daarbij India voorbij steken. De lagere GOUDprijs en de GOUDrush in China doet de speculatie toenemen over de GOUDreserves van de Chinese overheid, aldus WSJ.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Rusland opent eigen beurs voor GOUD en zilver

Rusland opent haar eigen beurs voor GOUD en zilver. Naast over-the-counter handel kunnen er binnenkort ook standaard contracten verhandeld worden, uitgedrukt in Russische roebels. De nieuwe contracten hebben een omvang van 10 gram GOUD en 100 gram zilver en zijn daardoor voor een groot publiek bereikbaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Europese centrale banken verkopen bijna geen GOUD meer

Europese centrale banken hebben het afgelopen jaar vrijwel geen GOUD meer verkocht. Het afgelopen jaar verkocht landen onder het Central Bank Agreement on Gold slechts 5,1 ton GOUD, een fractie van wat er voor 2009 nog verkocht werd door verschillende centrale banken. Ook Nederland deed aan het begin van deze eeuw honderden tonnen GOUD in de verkoop.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$