Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 3826 tot 3830
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Welke centrale banken hebben de afgelopen jaren GOUD gekocht?

Centrale banken zijn sinds 2009 netto kopers van GOUD. Vooral opkomende economieën kopen meer GOUD als bescherming tegen een valutacrisis. Rusland, China en Turkije voeren de ranglijst aan, door sinds 2009 honderden tonnen GOUD in de kluis te leggen. Maar er waren veel meer landen die GOUD kochten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

GOUDprijs kan ook stijgen als de economie aantrekt

The Gold Report had een interview met Dan Coxe, portfolio manager bij BMO Asset Management. Volgens Coxe is het tijdperk van het goedkope geld nog lang niet voorbij. Maar op een gegeven moment zullen de rentevoeten en de prijzen van goederen gaan stijgen waardoor we inflatie krijgen. Dan zal men beseffen dat monetaire expansie en inflatie toch samen gaan waardoor GOUD weer aantrekkelijker wordt voor de beleggers.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Opzegpremie CEO's overheid begrensd op 200.000 euro

De regering-Di Rupo en minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) hebben gisteravond beslist om het mes te zetten in de "GOUDen parachutes" voor toplui van overheidsbedrijven. De nieuwe CEO's van de NMBS, Infrabel, Belgocontrol, de Nationale Loterij en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) moeten het doen met een vertrekpremie van 200.000 euro bruto, gelijk aan 1 jaar van het vaste gedeelte van het loon. Dat schrijven De Tijd, Le Soir en De Standaard.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Grafieken: Vraag en aanbod in de GOUDmarkt vanaf 2000

De GOUDmarkt is sinds 2000 behoorlijk veranderd. Beleggers en spaarders kopen steeds meer GOUD, terwijl het percentage GOUD dat gebruikt wordt voor het maken van juwelen in twaalf jaar gehalveerd is. Verder valt op dat centrale banken sinds 2009 niet langer GOUD verkopen, maar juist GOUD kopen. Daardoor wordt de rol van sloopGOUD steeds groter in het jaarlijkse aanbod van GOUD.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

GOUDprijs in de vele duizenden dollars

“Wanneer de Crash komt zal de GOUDprijs naar $10.000 per troy ounce stijgen” (deel 2) september 30th, 2013 by Koen

In navolging van deel 1 | Albert Edwards mag dan een buitenbeentje lijken – hij krijgt in zijn zienswijze bijval en niet van de minste. Yale econoom Stephen Roach denkt ook dat de problemen in de groeimarkten een serieuze daling van de beurzen kunnen veroorzaken. “Large current account deficits make emerging markets vulnerable“, zei hij op CNBC.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$