Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 3826 tot 3830
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Twijfels op de GOUDmarkt

De GOUDprijs weet niet zo goed positie kiezen. De grootste verkoopdruk is voorlopig verdwenen, maar van een rally is er ook allerminst sprake. Er heerst veel onzekerheid op de GOUDmarkt en beleggers weten niet welke richting te kiezen. Analisten verspreiden dan ook positieve en negatieve analyses die elkaar tegen spreken. Het is afwachten op een moment dat de GOUDprijs terug een definitieve richting inslaat.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

10 redenen om GOUD te kopen (deel 1)

mike maloneyMike Maloney, econoom en edelmetaalspecialist heeft 10 redenen opgeschreven om GOUD te kopen. Stuk voor stuk redenen van beton, die eenieder rustig uitdagen het tegengestelde te beweren. We laten hem meteen verder vertellen… De crisis van 2008 is slechts een ‘speed bump on the way to the main event’.  Voor het einde van dit decennium zal de echte crisis uitbreken, één van historische proporties en deze crisis zal wellicht erger zijn dan de Gorte Depressie uit de jaren ’30, aldus Maloney.  Het zijn geen mooie vooruitzchten die Mike Maloney schets, maar hij zegt erbij:  ‘it could be the best thing that ever happened to you‘...

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

De werkelijke waarde van GOUD en zilver is …

Dick Segers schrijft op Biflatie weer een mooi stuk over de werkelijke waarde van de GOUD- en zilverprijs. Hij baseert zich daarvoor op een analyse van Xinshan Zhou die GOUD en zilver bekijkt als monetaire grondstof, maar die ook kijkt naar de commerciële en culturele waarde van deze edelmetalen. De conclusie is echter dezelfde; op lange termijn kan de prijs alleen maar stijgen.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Panelvraag: ons GOUD verkopen?

In deze tijden van crisis gaan er stemmen in Nederland op om een deel van ons GOUD te verkopen. Voor een paar miljard – kopers in Azië genoeg -  en is de redenering dan: dan blijven we met onze voorraad toch nog altijd in de top 20 van landen met de grootste voorraad, misschien zelfs wel in de top 10 en hoeven we niet verder te bezuinigen.

Een goed plan of zien deze redenaars wat over het hoofd?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Hedge Funds: de ultieme contra indicator voor GOUD?

De GOUDprijs legt een nogal volatiel parcours af dit jaar. Daar zijn verscheidene redenen voor. Het is niet echt het GOUD dat zo volatiel is, het zijn de omringende factoren die volatiel zijn en dat uit zich in een GOUDprijs die op en neer gaat. Maar de hedge funds spelen ook hun rol en blijken de laatste maanden een perfecte contra indicator te zijn.

Er zijn er die GOUD zien als een investering op lange termijn, maar Brett Owens van Seeking Alpha verdient geld met GOUD door zijn bewegingen op korte termijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$