Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 3831 tot 3835
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Hedge Funds: de ultieme contra indicator voor GOUD?

De GOUDprijs legt een nogal volatiel parcours af dit jaar. Daar zijn verscheidene redenen voor. Het is niet echt het GOUD dat zo volatiel is, het zijn de omringende factoren die volatiel zijn en dat uit zich in een GOUDprijs die op en neer gaat. Maar de hedge funds spelen ook hun rol en blijken de laatste maanden een perfecte contra indicator te zijn.

Er zijn er die GOUD zien als een investering op lange termijn, maar Brett Owens van Seeking Alpha verdient geld met GOUD door zijn bewegingen op korte termijn.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Wanneer de Crash komt zal de GOUDprijs naar $10.000 per troy ounce stijgen (deel 1)

Bovenstaande uitspraak komt van Albert Edwards, Global Strategist bij de Franse investeringsbank SocGen. Edwards wordt door medestanders een ‘deflationist’ genoemd en door tegenstanders een ‘permabear’. Feit is dat hij reeds 17 jaar geleden een Ice Age Theorie ontwikkelde: een zeer lange periode zoals in Japan jaren ’90 dat aandelen zullen dalen in waarde. Toen kwam inderdaad de beurscrash van 2000 maar Edwards voorspelt iets nog veel groter en ingrijpender...

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 29 september 2013

Beweging in Finland wil GOUD laten repatriëren

In navolging van Zwitserland en Ecuador is er nu ook een Finse beweging die ervoor pleit om de GOUDreserves te repatriëren. Er lijkt steeds meer een trend opgang te komen nadat Duitsland aan het begin van 2013 de stap nam om een deel van de GOUDvoorraad, dat opgeslagen ligt in New York, Londen en Parijs, binnen de eigen landsgrenzen terug te halen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 29 september 2013

“Wanneer de Crash komt zal GOUD naar 10.000 $ gaan” – deel 2

Vervolg van deel 1.  Albert Edwards mag dan een buitenbeentje lijken – hij krijgt in zijn zienswijze bijval en niet van de minste.  Yale econoom Stephen Roach denkt ook dat de problemen in de groeimarkten een serieuze daling van de beurzen kunnen veroorzaken.  “Large current account deficits make emerging markets vulnerable“, zei hij op CNBC.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 29 september 2013

GOUD en zilver report (Week 39)

De laatste ontwikkelingen uit de GOUD- en zilvermarkt lees je op Marketupdate.nl. Deze week grafieken van de GOUDaankopen van centrale banken, de totale import en productie van GOUD in China en de cumulatieve productie van GOUDen beleggingsmunten sinds 1970.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$