Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 3851 tot 3855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

GOUDkoorts slaat toe in Maleisië

De GOUDkoorts slaat ook onverbiddelijk toe in Maleisië. De vraag naar het edelmetaal is zo hoog in het Aziatische land, dat de Maleisische beurs per 7 oktober de handel toelaat in GOUD futures.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

China versoepelt handelsrestricties op GOUD

China gaat binnenkort de handelsbeperkingen op GOUD versoepelen, zo blijkt uit nieuwe beleidsdocumenten die deze week gepubliceerd werden. Chinezen mogen zonder problemen maximaal 200 gram GOUD meenemen uit het buitenland. Ook krijgen meer banken en GOUDmijnen straks een licentie om GOUD te importeren en te exporteren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Welke centrale banken hebben de afgelopen jaren GOUD gekocht?

Centrale banken zijn sinds 2009 netto kopers van GOUD. Vooral opkomende economieën kopen meer GOUD als bescherming tegen een valutacrisis. Rusland, China en Turkije voeren de ranglijst aan, door sinds 2009 honderden tonnen GOUD in de kluis te leggen. Maar er waren veel meer landen die GOUD kochten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

GOUDprijs kan ook stijgen als de economie aantrekt

The Gold Report had een interview met Dan Coxe, portfolio manager bij BMO Asset Management. Volgens Coxe is het tijdperk van het goedkope geld nog lang niet voorbij. Maar op een gegeven moment zullen de rentevoeten en de prijzen van goederen gaan stijgen waardoor we inflatie krijgen. Dan zal men beseffen dat monetaire expansie en inflatie toch samen gaan waardoor GOUD weer aantrekkelijker wordt voor de beleggers.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Opzegpremie CEO's overheid begrensd op 200.000 euro

De regering-Di Rupo en minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) hebben gisteravond beslist om het mes te zetten in de "GOUDen parachutes" voor toplui van overheidsbedrijven. De nieuwe CEO's van de NMBS, Infrabel, Belgocontrol, de Nationale Loterij en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) moeten het doen met een vertrekpremie van 200.000 euro bruto, gelijk aan 1 jaar van het vaste gedeelte van het loon. Dat schrijven De Tijd, Le Soir en De Standaard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$