Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 3856 tot 3860
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Wanneer de Crash komt zal de GOUDprijs naar $10.000 per troy ounce stijgen (deel 2)

Albert Edwards mag dan een buitenbeentje lijken – hij krijgt in zijn zienswijze bijval en niet van de minste. Yale econoom Stephen Roach denkt ook dat de problemen in de groeimarkten een serieuze daling van de beurzen kunnen veroorzaken. “Large current account deficits make emerging markets vulnerable“, zei hij op CNBC.

GOUDprijs in de vele duizenden dollars

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Zo denkt de Italiaanse centrale bank over GOUD

De Italiaanse centrale bank deed gisteravond een bijzonder interessant boekje open over GOUD. Weten hoe de Banca d’Italia over GOUD denkt?

De centrale bank van Italië zwemt in het GOUD gelijk Dagobert Duck. Als we van de officiële opgave van de GOUDreserves uitgaan, altijd tricky natuurlijk, dan staat de Banca d’Italia wereldwijd in de top vijf met 2452 ton GOUD. Nu behoort de Italiaanse economie ook tot de de grootste economieën ter wereld, maar Italië valt buiten de top vijf.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

McKinsey ziet nog geen einde aan de ‘commodity super cycle’

Uit de resultaten van een McKinsey enquête blijkt dat de hausse in grondstoffen, de zgn. ‘commodity super cycle’, sinds de millennium wisseling volledig intact is. Gemiddelde grondstofprijzen zijn nagenoeg op het niveau van 2008, toen de financiële crisis begon. McKinsey zegt daarom dat het einde van de super cycle (zoals Citi deze aankondigde in april, op de dag dat GOUD zijn grootste daling sinds 2008 doormaakte) een verkeerde voorstelling van zaken is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Twijfels op de GOUDmarkt

De GOUDprijs weet niet zo goed positie kiezen. De grootste verkoopdruk is voorlopig verdwenen, maar van een rally is er ook allerminst sprake. Er heerst veel onzekerheid op de GOUDmarkt en beleggers weten niet welke richting te kiezen. Analisten verspreiden dan ook positieve en negatieve analyses die elkaar tegen spreken. Het is afwachten op een moment dat de GOUDprijs terug een definitieve richting inslaat.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

10 redenen om GOUD te kopen (deel 1)

mike maloneyMike Maloney, econoom en edelmetaalspecialist heeft 10 redenen opgeschreven om GOUD te kopen. Stuk voor stuk redenen van beton, die eenieder rustig uitdagen het tegengestelde te beweren. We laten hem meteen verder vertellen… De crisis van 2008 is slechts een ‘speed bump on the way to the main event’.  Voor het einde van dit decennium zal de echte crisis uitbreken, één van historische proporties en deze crisis zal wellicht erger zijn dan de Gorte Depressie uit de jaren ’30, aldus Maloney.  Het zijn geen mooie vooruitzchten die Mike Maloney schets, maar hij zegt erbij:  ‘it could be the best thing that ever happened to you‘...

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$