Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 3866 tot 3870
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

HSBC verhoogt haar GOUDprijs target

Veel waarnemers zitten met de handen in het haar vanwege de daling van de GOUDprijs. Komt die er echt als een verrassing? In feite niet, verstandige investeerders hadden kunnen vermoeden dat er iets zou gebeuren wanneer het Syrië-verhaal weer naar de achtergrond zou verdwijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Infographic: Taper of niet: gevolgen voor GOUD, zilver, Treasury en US Dollar

Dé vraag van deze week is uiteraard of de Federal Reserve zijn aankoopprogramma van US Treasuries en Mortgage backed securities gaat terugdringen of niet, en zo ja - wat zal het bedrag dan zijn. In afwachting van deze beslissing hangt de markt in de touwen want het toekomstige beleid van de Federal Reserve zal een grote impact hebben op verschillende activa.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Exclusieve grafiek: De productie van GOUDen munten sinds 1970!

Marketupdate heeft een exclusieve grafiek gemaakt van de totale productie van GOUDen beleggingsmunten sinds de introductie van de Krugerrand. De GOUDen Krugerrand was de eerste beleggingsmunt die op grote schaal geproduceerd werd. Vandaag de dag worden er meer Canadese en Amerikaanse munten geslagen. Niet vreemd, want de GOUDproductie in Zuid-Afrika daalt al jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Bereidt China een aanval op dollar voor?

China is in een recordtempo de grootste GOUDproducent ter wereld geworden met naar verwachting een productie van 440 ton dit jaar.

.  Niets van dit GOUD verlaat het land en daarnaast importeert China ook nog massaal GOUD via Hong Kong – tijdens de eerste helft van dit jaar zo’n 726 ton – en koopt het tevens GOUDbedrijven op in Afrika en Latijns-Amerika. Het officiële GOUDbezit van China is nu 1054 ton, maar dit cijfer dateert alweer van 2009. Gaat het zijn GOUDvoorraad gebruiken om de dollar aan te vallen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

De toekomst van ons geld is digitaal, niet fysiek

Economen zijn geëvolueerd en zijn afgestapt van een GOUDstandaard als de norm van ons geldsysteem. De GOUDstandaard werd vervangen door reserves en cash van de centrale banken alsof er niets veranderde. Tijdens de GOUDstandaard waren er de GOUDkevers, nu zijn er de papieren kevers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$