Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 3881 tot 3885
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Bitcoin: zo goed als GOUD?

Slechts enkele jaren geleden was de Amerikaanse dollar nog zo goed als GOUD. Nu worden de mensen steeds sceptischer ten opzichte van fiatmunten zoals de dollar, de euro, de Japanse Yen,... In het verleden waren er bij verlies van vertrouwen in een munt altijd nog de edelmetalen om op terug te vallen. Maar nu is er ook Bitcoin. Is de Bitcoin zo goed als GOUD?

GOUD en zilver werden doorheen de geschiedenis niet zomaar gekozen als ideaal ruilmiddel. GOUD en zilver werden doorheen de geschiedenis naar voor geschoven door hun typische eigenschappen die hen perfect maakte als betaalmiddel. Een van die eigenschappen is dat het eindig is. Dit heeft de meeste overheden aangezet om fiatgeld te introduceren. Overheden houden er niet van als iets eindig is, ze hebben liever zo veel mogelijk van iets.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

BullionVault mag geen reclame meer maken in Nederland

BullionVault, een wereldwijde aanbieder voor opslag van edelmetalen die opereert vanuit het Verenigd Koninkrijk, is door de AFM op de vingers getikt. Het bedrijf mag niet langer reclame maken in Nederland, omdat ze geen AFM-vergunning heeft voor de opslag van GOUD en zilver. Ook mogen klanten geen vergoeding meer krijgen voor het binnenhalen van nieuwe klanten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

GOUDvraag in India en China neemt toe

De GOUDvraag, of wellicht beter honger, van Aziaten kunnen wij ons als westerlingen maar moeilijk voorstellen. De vraag naar GOUD in India en China zal dit jaar de 1,000 ton overschrijden en dat is natuurlijk een serieuze hoeveelheid. Of GOUD duur of goedkoop is, de Indiërs en Chinezen blijven het toch wel kopen.

Ze kopen bovendien alles, zowel juwelen als staven en munten. Overigens is die raming van 1,000 ton afkomstig uit een betrouwbare bron, namelijk niemand minder dan de World Gold Council. Maar niet alleen Aziatische consumenten kopen op grote schaal het edelmetaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Bernanke kent de oorzaak van de GOUDprijs zwakte

Bernanke heeft een levensgevaarlijke politiek gevoerd met zijn ruime monetaire beleid. Maakt hem dat tot de gevaarlijkste man ter wereld? Het antwoord op die vraag moeten we u schuldig blijven. We kunnen u echter wel vertellen dat de naam van Bernanke hoog op het lijstje staat.

Door de massale geldcreatie heeft Bernanke de kiem gelegd voor een ontwrichting van het financieel systeem. De gebeurtenissen op de valutamarkten bewijzen dat tapering door de Amerikaanse centrale bank wel degelijk gevaren met zich meebrengt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Toekomst voor GOUD ziet er goed uit – GOUDprijs naar $ 1.000

Yves Lamoureux, president van Lamoureux & Company die analyses maken op basis van economisch gedrag, is enthousiast voor vaste activa, maar niet direct voor GOUD.

De Amerikaanse dollar zal de komende maanden verder verzwakken, dit is positief voor grondstoffen - behalve voor GOUD. Lamoureux verwacht dat de GOUDprijs nog kan dalen tot $ 1.000.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$