Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 391 tot 395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Wat mogen we van de GOUDprijs verwachten?

De GOUDprijs kende dit jaar twee totaal verschillende verhalen. In het eerste halfjaar van 2016 was het gele edelmetaal de absolute uitblinker, maar de afgelopen maanden is daar een verandering in gekomen. Sinds de zomermaanden heeft de GOUDprijs al meer dan 15% aan waarde moeten inleveren. Het is daarom niet vreemd dat steeds meer beleggers zich afvragen wat we van de GOUDprijs kunnen verwachten.

Het is niet vreemd dat de GOUDprijs in het eerste deel van dit beursjaar zo hard in waarde wist te stijgen. Het gele edelmetaal bewees namelijk opnieuw dat het prima kan fungeren als veilige haven. Juist in het eerste deel van dit jaar vluchtten de beleggers naar deze veilige haven. Zo werden de beleggers bedreigd door de economische strubbelingen in China en de zorgen over de Brexit.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

GOUDprijs onder druk door outlook FED

De GOUDprijs is de laatste weken gedaald in aanloop naar de renteverhoging die gisteren officieel werd. De grote verrassing was de.......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

De gevolgen van de renteverhoging waar niemand over praat

Voor de 2e keer in meer dan 10 jaar heeft de Amerikaanse centrale bank de rente opgetrokken. De Fed Fund Rate, de rentevoet die banken aan elkaar aanrekenen om geld te lenen voor 1 dag, werd verhoogd naar een range van 0,50% – 0,75%. Dat heeft uiteraard zijn gevolgen.

De rechtstreekse gevolgen waren direct zichtbaar op de financiële markten: aandelen zetten een stapje terug, obligatierentevoeten gingen omhoog en GOUD liet opnieuw het kopje hangen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

GOUD en zilver op grote schaal gemanipuleerd

GOUD en zilver werden jarenlang structureel en op zeer grote schaal gemanipuleerd, zo blijkt uit nieuwe documenten die Deutsche Bank recent heeft vrijgegeven. Uit deze documenten blijkt dat handelaren van de bank in direct contact stonden met handelaren van andere banken en dat zij zeer regelmatig afspraken maakten over het manipuleren van de GOUDprijs en de zilverprijs.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

GOUDprijs daalt na renteverhoging Federal Reserve

De GOUDprijs zakte na de renteverhoging van de Federal Reserve met een half procent naar €1.084 per troy ounce en €34.837 per kilogram. De zilverprijs staat op het moment van schrijven ongeveer 2% lager op €507 per kilogram. In dollars was de prijsdaling groter, omdat deze munt sterker werd na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$