Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 3931 tot 3935
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Marc Faber: "Verstandige mensen kopen GOUD"

Volgens Marc Faber kopen verstandige mensen GOUD als een verzekering tegen financiële rampspoed. Heeft hij gelijk? Of predikt hij voor eigen parochie?

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Greg McCoach: GOUD binnen 5 jaar naar een koers van 10.000!

Obligaties gedekt door GOUD als vervanger voor de klassieke GOUDstandaard

Interessant interview met een van de bazen van AmeriGold, Greg McCoach. In dit interview legt hij uit waarom hij denkt dat de GOUDkoers binnen nu en vijf jaar naar de 10.000 dollar zal gaan stijgen. Hiervoor noemt hij diverse redenen, waardoor hij op het eerste gezicht een valide standpunt heeft. De jump die de actuele GOUDkoers gister maakte na aanleiding van het nieuws van de FED dat men niet gaat beginnen met taperen is in ieder geval een stap in de goede richting.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Maakt China een einde aan de dollar als wereldreservemunt?

Wereldwijd wordt olie verhandeld in dollars, maar hoe lang blijft dat nog zo? In 2017 wordt China de grootste importeur van het zwarte GOUD en nu al investeert het land miljarden om de aanvoer van olie veilig te stellen. Komt China in een positie om de dollar opzij te schuiven als valuta om olie mee af te rekenen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Dit zal zorgen voor een hogere GOUDprijs op lange termijn

Via deĀ United States Geological Survey (USGS) kan je aan alle gegevens geraken betreffende de GOUDmijnen in de Verenigde Staten. Wat de productie betreft is de Verenigde Staten een goede indicatie voor de globale trend aangezien de VS de derde grootste GOUDproducent ter wereld is. Uit de gegevens van het USGS blijkt dat de GOUDproductie al lange tijd in een dalende trend zit. Dit moet uiteindelijk leiden naar een hogere GOUDprijs.

Het belang van de productie op de GOUDprijs is tweeledig: 1) nieuwe productie is goed voor 2/3 van het totale aanbod aan GOUD - 2) het zijn de zwakste handen (de GOUDmijnen) op de markt die hun GOUD moeten verkopen. Een daling van de productie moet dus op een andere manier opgevangen worden om het jaarlijkse aanbod van 4.400 ton te vrijwaren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Dow Jones en S&P 500 naar all-time high!

Geen tapering betekent hogere aandelenkoersen. Zowel de Dow Jones index als de S&P 500 bereikten nieuwe all-time highs, nadat bekend werd dat de Federal Reserve niet begint met het afbouwen van het stimuleringsprogramma. De olieprijs steeg overigens ook met meer dan 2%, terwijl GOUD en zilver respectievelijk 4,7 en 6,66 procent in prijs omhoog gingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$