Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 3941 tot 3945
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Bereidt China een aanval op dollar voor?

China is in een recordtempo de grootste GOUDproducent ter wereld geworden met naar verwachting een productie van 440 ton dit jaar.

.  Niets van dit GOUD verlaat het land en daarnaast importeert China ook nog massaal GOUD via Hong Kong – tijdens de eerste helft van dit jaar zo’n 726 ton – en koopt het tevens GOUDbedrijven op in Afrika en Latijns-Amerika. Het officiële GOUDbezit van China is nu 1054 ton, maar dit cijfer dateert alweer van 2009. Gaat het zijn GOUDvoorraad gebruiken om de dollar aan te vallen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

De toekomst van ons geld is digitaal, niet fysiek

Economen zijn geëvolueerd en zijn afgestapt van een GOUDstandaard als de norm van ons geldsysteem. De GOUDstandaard werd vervangen door reserves en cash van de centrale banken alsof er niets veranderde. Tijdens de GOUDstandaard waren er de GOUDkevers, nu zijn er de papieren kevers.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

GOUDkoers daalt in afwachting van de FED

De GOUDkoers is vandaag bijna een procent lager komen te staan op een koers van 1312 dollar per troy ounce. De belangrijkste reden voor deze daling is dat de markt in afwachting is van de FED, die waarschijnlijk gaat aankondigen dat men gaat starten met het terugschroeven van de steunmaatregelen, het zogenaamde tapering. Dit zet de actuele GOUDkoers op dit moment onder druk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Dit hoor je niet in de mainstream media!! Er zijn bewijzen dat JP Morgan de GOUDmarkt manipuleert

London metals trader Andrew Maguire zegt dat hij bewijzen heeft van 2 JP Morgan medewerkers die aantonen dat JP Morgan de GOUD- en zilvermarkt manipuleerde. Nadat Maguire zelf bewijzen van de manipulatie van de zilvermarkt aan het CFTC overmaakte en dit publiek werd, stegen GOUD en zilver fors in 2010 om te eindigen op hun voorlopige pieken in 2011.

Tot op heden heeft het CFTC nog niets gedaan met de informatie van Maguire. Als er tegen eind september geen duidelijkheid wordt gegeven, zal Maguire zelf naar buiten komen met de informatie in zijn bezit. Maguire zegt nu ook dat hij in die tijd gecontacteerd werd door twee medewerkers van JP Morgan zelf. Maar ook zij hebben tot op heden geen antwoord gekregen van het CFTC.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Wie gelooft in een soort van GOUDstandaard, moet dit lezen!

All about Alpha had een interview met James G. Rickards, auteur van de Currency Wars. Volgens Rickards is het mogelijk dat we in de toekomst een soort van GOUDstandaard krijgen. Een GOUDstandaard wil niet zeggen dat er een munt zal zijn die voor 100 procent gedekt is door GOUD, er zijn nog andere mogelijkheden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$