Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 3951 tot 3955
Bron: TheSilvermountain
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

Relatie werkloosheid en GOUD

Vanuit de media bereiken ons steeds positievere berichten over de economie. Het ergste is voorbij, de bodem is bereikt. Nooit geweten dat er zoveel bodems onder de economie lagen, want dit horen we nu al vijf jaar lang. En steeds opnieuw gaan we lager en lager. Toch eens tijd om eens te kijken of de economie fundamenteel wel kan herstellen.

Om te beginnen de werkloosheid. De belangrijkste pijler onder die economie. En hier is het heel ernstig mis. Wat hier precies aan de hand is bereikt ons nooit via de media. Beursgenoteerde multinationals trakteren ons elk kwartaal weer met uitmuntende groei en winstcijfers. De oorzaak hiervan is bijna overal hetzelfde. Enorme besparingen op personeel. Er wordt steeds meer technologie aangetrokken die personeel overbodig maakt. En dat mag ook flink wat kosten want personeel is hartstikke duur geworden de laatste jaren. Vooral door belastingverhogingen. We zien bijvoorbeeld steeds meer onbemande tankstations. Verder de onlinewinkels wat enorm bespaart op winkelpersoneel. Maar ook op schoonmaakkosten en onderhoud van de winkelpanden. In de financiële sector is het nog veel erger. Moesten we vroeger naar een accountant voor onze IB-aangifte, tegenwoordig staat letterlijk alles al voor je ingevuld op internet. Iedereen doet het zelf.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

China’s speelkaart

Volgens berichten begin juli in de media; "De People's Bank of China denkt na over de mogelijkheid om de waarde van de dollar als referentiemunt voor de wisselkoers van de yuan af te bouwen, en te beginnen met GOUD als hun referentiepunt." Tot nu toe is geen officiële bevestiging hiervan, maar insiders weten dat dit komt."China heeft in de afgelopen vijf jaar GOUD gehamsterd, zowel door aankoop als productie, als voorbereiding – dit is meer opinie dan feit – om de Yuan met een percentage aan GOUD te dekken voor als de tijd komt de Yuan te laten zweven."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

JP Morgan dringend op zoek naar fysiek GOUD

JP Morgan blijft dringend op zoek naar fysiek GOUD voor zijn kluis van de Comex. JP Morgan is de bank waar de GOUDreserves van de Comex verdwijnen als sneeuw voor de zon. Vorige week moest JP Morgan dan ook inderhaast twee andere banken contacteren om aan fysiek GOUD te kunnen geraken, zo blijkt uit twee artikels van Zerohedge.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Sparen met GOUD en zilver

GOUDvergelijken.nl | Vergelijk nu voor de beste GOUD en zilver prijzen!

James Turk is de directeur van de Goldmoney Foundation. In oktober 2003 voorspelde hij voor de – toen – komende tien jaar een fysiek zilver tekort tegen 2013/2015 en een prijs van – houd u vast – 400 dollar voor zilver en 8000 dollar voor GOUD. Het was geen natte-vinger-werk want Turk geldt als een wereldwijde autoriteit op het gebied van de edelmetalen en dergelijke mensen kletsen niet uit  hun nek; ze hebben immers een waardevolle reputatie te bewaken. Toch zit hij er vooralsnog flink naast, al is het natuurlijk nog lang geen 2015.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

China zet GOUDmijnaandelen in vuur en vlam!

De titel is misschien wat bij de haren getrokken, maar uiteindelijk komt het hier wel op neer. Sterke import – en exportcijfers (+10% en +5%) in China deden de appetijt naar grondstoffen bij beleggers aantrekken, waarbij vooral GOUD een voorkeur kreeg in de markt.

GOUD schoot omhoog, boven de barrière van 1300 dollar/ounce, waardoor de bodem van juni 2013 stilaan gekenmerkt wordt als de ‘low of the year’. Meer nog, dit kon wel eens het cyclische bodem van de 2-jarige correctie van de GOUDprijs worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$