Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 3966 tot 3970
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

GOUDprijs kan nu met honderden dollars stijgen”

In het kamp van de GOUDoptimisten heeft zich een nieuwe naam op de voorgrond gewrongen. Het is niemand minder dan Dennis Gartman, de bekende commodities trader en uitgever van The Gartman Letter. Gartman heeft zich nog niet zo lang tot het GOUD bekeert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

De Verenigde Staten staat aan het begin van zijn GOUDen eeuw

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar de Verenigde Staten kan wel eens de drijvende kracht van de globale economie worden de komende jaren. En een sterke economie heeft natuurlijk ook zijn effect op de beurzen. De afbouw van de monetaire stimulus komt er op een moment dat de Amerikaanse huishoudens al een groot deel van hun schulden hebben afgebouwd waardoor de economie zal aansterken.

Momenteel zeggen de economische data niet veel. Sterke autoverkopen en huizenverkopen zijn positief voor de economie, zwakke bbp-cijfers en hoge werkloosheid zijn dan weer negatief voor de economische evolutie. Maar de kans is groot dat de Amerikaanse economie zal aantrekken de komende jaren, en daar zijn verschillende goede redenen voor.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Het is gedaan met de stijging van GOUD en olie

De laatste maanden kwam er weinig goed nieuws betreffende de consumenten in de Verenigde Staten. Ook de vastgoedsector ligt al enkel maanden op zijn gat. Ondertussen heeft de GOUD- en olieprijs geprofiteerd van de toegenomen geopolitieke spanningen en de verwarring rond het beleid van de Federal Reserve. Maar dat liedje is nu ten einde zegt Craig Johnson van Piper Jaffray op Yahoo Finance.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

7 redenen dat de GOUDprijs niet meer over de $ 1.400 gaat

Vorige week woensdag doorbrak de GOUDprijs met gemak de barrière van $ 1.400. Sinds begin deze week noteert de GOUDprijs daar weer onder en heeft het moeite om de dalende trend van de laatste dagen om te buigen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

Is de come back van GOUD definitief of vals?

GOUD heeft de laatste weken geprofiteerd van de stijgende rentevoeten in de Verenigde Staten, de dalende dollar en de toegenomen geopolitieke spanningen. GOUD werd terug een veilige haven voor de beleggers, vooral die buiten de Verenigde Staten. Maar ook binnen de Verenigde Staten wint het GOUD terug aan geloofwaardigheid als veilige haven. Is de come back definitief of vals?

GOUD haalt zeker steun uit de geopolitieke spanningen, maar de speculanten hebben ook bijgedragen tot de recente stijging. De laatste weken werden de long posities met 28 procent opgetrokken. De laatste 2 weken vloeide er ook geen GOUD weg uit de ETF's, vorige week vrijdag zou er zelfs 4,7 ton zijn toegevoegd aan de GOUD-ETF's, het hoogste niveau op dagbasis sinds november 2012.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$