Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 3976 tot 3980
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

GOUDprijs stijgt het sterkste in september – hoe ver staan we nu?

De GOUDprijs stijgt meestal door twee redenen, we hebben de 'Fear Trade' wanneer mensen GOUD kopen tegen aankomend onheil, zoals we onlangs gezien hebben met de saga rond Syrië, en we hebben de 'Love Trade' waar de vraag naar fysiek GOUD in China en India toeneemt door de vele festivals en feesten in deze landen. Dit maakt dat de GOUDprijs historisch gezien het beste presteert in september, zo staat op Mineweb.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Slecht nieuws voor de Amerikaanse arbeidsmarkt is goed nieuws voor het GOUD

De maandelijkse publicatie van het Job Report door het Labor Department is een gebeurtenis waar steeds naar wordt uitgekeken. We laten nu even in het midden of dat terecht is of niet. Op vrijdag 6 september werd bekendgemaakt dat er in augustus maar 169,000 nieuwe banen bijkwamen.

De verwachting lag op 180,000, maar misschien nog slechter nieuws was dat het juli-cijfer, dat op zich al allesbehalve denderend was, eveneens naar beneden werd aangepast. Om een lang verhaal kort te maken: de Amerikaanse arbeidsmarkt is allesbehalve in topvorm.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Is China grootste GOUDland ter wereld?

China is in recordtempo de grootste GOUDproducent ter wereld geworden; verwacht wordt 440 ton in 2013. Niets van dit GOUD verlaat het land en daarbij importeert China ook nog massaal via Hong Kong – tijdens de eerste helft van dit jaar zo’n 726 ton – en koopt het tevens GOUDbedrijven op in Afrika en Latijns-Amerika.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

2 factoren houden GOUDmarkt in hun ban

De Obama Administration stuit op stevige weerstand wat betreft de plannen om militair tussenbeide te komen in Syrië. Dat is een stevige streep door de rekening van de Amerikaanse president die nog altijd zwaar gezichtsverlies kan leiden. Het zijn dus spannende dagen voor Obama.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

GOUD: Uptrend intact maar kwetsbaar voor verdere consolidatie

De GOUDprijs is gisteren weer meer dan 1 procent teruggevallen. De GOUDprijs beweegt nu al enkele weken zijwaarts maar blijft in een opwaarts trendkanaal, al neemt de kans op een consolidatie/correctie met de dag toe zegt Kitco.

De stijgende trend sinds eind juni blijft intact op weekbasis, zoals te zien is op onderstaande grafiek. Deze trendlijn biedt een belangrijke steun op $ 1.344, die overeenkomt met het 40-daags gemiddelde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$