Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 4011 tot 4015
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

GOUD gaat rechtstreeks van GLD naar China

Tekoa Da Silva van Bull Market Thinking heeft veel gesprekken en connecties binnen de GOUDsector. Volgens een van zijn contacten bij een shipping desk wordt het GOUD van de GOUD ETF GLD door een grote speler onttrokken en rechtstreeks verscheept naar Azië en China in het bijzonder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

De turbo bij zilver slaat aan!

Het heeft even geduurd, maar ook de zilverprijs schiet in actie. De prijs van het witte edelmetaal heeft even de schommelingen van de GOUDprijs vanop een afstand bekeken, maar deze week lijkt het besluit genomen: we gaan hoger!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

HUI-index opent aanval op 50MA!

Beleggers in GOUDmijnen hebben de prijsactie van de voorbije week nog niet goed verwerkt, of de aanval op het 50-daags gemiddelde wordt meteen met kracht ingezet.

Zoals we vorige week al aangaven, zou de prijsactie pas goed losbarsten indien de 250 punten voor de HUI-index (de referentie-index voor de GOUDmijnsector) snel zou sneuvelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

GOUDmijnaandelen zijn veel en veel te goedkoop”

Beleggers hebben de handdoek in de ring gegooid wat de GOUDmijnaandelen betreft, ze zijn gecapituleerd zonder voldoende rekening te houden met de fundamentals. Sprott U.S. Holdings Chairman Rick Rule spreekt in dat verband klaar en duidelijke talen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

De laatste keer dit gebeurde op de GOUDmarkt, steeg GOUD 33 % op 3 weken

Vorige week werden er 23.518 futures short contracts afgebouwd, dit komt overeen met een equivalent van 2.351.800 ounces GOUD. De laatste keer dat de GOUDshorts in dergelijk tempo werden afgebouwd, was in de periode 1999/2000. In 1999 steeg de GOUDprijs met 33 procent nadat het aantal short in deze hoeveelheid werd afgebouwd. Historisch gezien blijft het aantal short contracten hoog, waardoor er nog voldoende ruimte over blijft voor een gigantische short squeeze bij GOUD, aldusLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$