Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 4041 tot 4045
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

GOUD, tussen hoop en vrees (Kijk op de week)

De GOUDprijs heeft er een goede week opzitten. Het begon maandag met een opening die $ 40 hoger lag dan vorige week vrijdag waarmee de weerstand van $ 1.300 ineens werd doorbroken. Dinsdag wist de GOUDprijs nog een beetje verder te stijgen naar $ 1.348, maar daar botste het op een volgende weerstand. Wat we de laatste weken zien op de GOUDmarkt zijn vooral technische bodems en weerstanden. Dit voedt het geloof bij mij dat de GOUDmarkt een markt is zoals alle andere, waar er weliswaar ingezet wordt op stijgingen en dalingen, maar waar de sterkste wint, niet de beste manipulator.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

GOUD een bubbel? Dit bewijst het tegendeel

Wat is een bubbel eigenlijk? Een bubbel is wanneer een bepaald activa zo hard stijgt, dat iedereen wil participeren in de stijging. De waarde van de activa wordt zo groot dat het niet meer te verantwoorden is met de fundamenten van de sector. Akkoord?! Vele beweren dat GOUD een bubbel is, nu nog steeds, ondanks de correctie van meer dan 20 procent. Maar is dat wel zo?

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Steeds meer GOUD gesmokkeld in India

Explosieve toename - Smokkelaars zijn creatief - Zwakke roepie - Import GOUD neemt af

In India wordt steeds meer GOUD het land in gesmokkeld, zo schrijft de Wall Street Journal. Niet verwonderlijk, want de import van GOUD via de officiële kanalen is door beperkende maatregelen van de regering steeds minder aantrekkelijk geworden. In juni werd de importheffing op GOUD nog verhoogd van 6 naar 8 procent en vanaf deze week ziet de regering erop toe dat GOUDhandelaren 1/5 deel van het geïmporteerde GOUD weer exporteren. Door deze maatregelen is het veel aantrekkelijker geworden om GOUD het land binnen te smokkelen. Dat gebeurt dan ook op steeds grotere schaal in India.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Aziaten houden vast aan hun GOUD

Er is een groot verschil tussen de benadering in het Westen en het Oosten wat GOUD betreft. De prijsdaling van GOUD heeft in het Westen de beleggers bijna allemaal naar de exit gestuurd terwijl ze in het Oosten vasthouden aan hun GOUD en zelfs nog zo veel mogelijk willen bij kopen, aldus 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

GOUD shorts kunnen mogelijk meer fysieke levering vragen

Over heel de wereld wordt er momenteel jaarlijks zo'n $ 2 biljoen extra geld gecreëerd uit het niets. Dit komt overeen met 30 procent van de totale waarde van alle GOUD over heel de wereld (176.000 ton GOUD aan $ 1.200). De evolutie van de GOUDprijs volgt de laatste jaren de evolutie van de globale geldcreatie, al is het nu wel toe aan een inhaalbeweging.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$