Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 4061 tot 4065
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Commerzbank verwacht hogere GOUDprijs

Commerzbank verwacht dat de GOUDprijs later dit jaar weer wat op zal veren van de daling van de afgelopen maanden. Analisten van de bank denken dat we de grootste verkoopgolf van GOUD door ETF's inmiddels achter de rug hebben. Bovendien heeft de Fed onlangs aangegeven dat ze voorlopig blijft stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Ernstige twijfels over Nederlandse GOUDvoorraden

De Nederlandse opiniesite heeft op 7 mei 2013 De Nederlandse Bank NV (DNB) verzocht om openbaarheid van de meest recente bewijzen over de Nederlandse GOUDvoorraad. Niet eventuele GOUDvorderingen, maar de fysieke aanwezigheid van het Nederlandse GOUD. Na 2 maanden werd dit verzoek afgewezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Zitten GOUDmijnen opnieuw in een nucleaire winter?

Eind jaren '90 lag de mijnbouwindustrie serieus op zijn gat, er was amper of geen financiering mogelijk voor de metaal- en GOUDmijnen. Dit werd toen de "nucleaire winter" genoemd. Vandaag zit de sector ook in een diepe put. Maar is de situatie even erg als 15 jaar geleden of staan de mijnbouwbedrijven er beter voor. Zerohedge maakte een vergelijking.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

GOUDmarkt staat onder druk!

De kosten om GOUD te lenen, de zogenaamde 'lease rates', stegen afgelopen week naar een niveau dat we sinds de val van Lehman Brothers in 2008 niet meer gezien hebben. Een scherpe daling of een negatieve lease rate betekent dat de bereidheid om GOUD uit te lenen voor dollars afneemt, een indicatie van krapte in de fysieke GOUDmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

OMG: China slorpt al 80% van de globale GOUDproductie op in 2013!

Dat de Chinezen tegenwoordig stormlopen voor GOUD, dat kon u HIER al eerder lezen. Zopas kregen we bevestiging uit een andere hoek dat de Chinese honger naar GOUD ongezien is.

Het blijkt immers uit de nieuwste cijfers van de Shanghai Gold Exchange dat momenteel in 2013 voor maar liefst 1148 ton fysiek GOUD werd geleverd. Dit is zo maar even 80% van de totale wereldproductie van GOUD!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$