Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4061 tot 4065
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Chinese vraag naar GOUD in H1 met meer dan 50 procent gestegen

Een belangrijke katalysator in de afgelopen jaren was een aantrekkende vraag naar GOUD vanuit China en India. De heffing van een hogere invoerbelasting op de import van GOUD in India heeft tijdelijk een rem gezet op de Indische GOUDconsumptie maar dat zal een fenomeen van tijdelijke aard zijn.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Biedt GOUD bescherming tegen koopkrachtverlies?

In de Verenigde Staten hebben institutionele investeerders in 2013 tot nu toe meer dan 1000 ton GOUD verkocht via de SPDR GOUD ETF, de investeringsbanken, de Gold Trust en de Comex, omdat zij van GOUD overgegaan zijn naar aandelen. Nergens ter wereld hebben de investeerders in GOUD dit voorbeeld gevolgd. Zij houden vast aan hun GOUD of hebben zelfs bijgekocht uit het GOUD dat plotseling ter beschikking kwam. En dit alles bij dalende prijzen.

Blijkbaar hebben deze Amerikaanse investeerders gedacht dat er geen reden meer is om aan GOUD vast te houden als ze naar verwachting hogere winsten kunnen maken in een aantrekkende Amerikaanse economie. En op deze manier ging het GOUD van meer dan $ 1.650 naar een dieptepunt van $ 1.180 en heeft het zijn koopkracht beschermende staat blijkbaar verloren. Of is het alleen maar uit de ‘cyclische’ gratie?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Gartman: “Ongewone omstandigheden op de GOUDmarkt”

De bekende commodities trader Dennis Gartman, de man die de beurs van Wall Street ook druk becommentarieerd wordt voor zijn The Gartman Letter, spreekt van ongewone omstandigheden op de GOUDmarkt. Die maken hem zeer positief voor de GOUDmijnaandelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Citi: Het is geen goed moment om GOUDmijnaandelen te kopen

Volgens Citi Research is de opmars van de GOUDmijnaandelen de laatste weken nog steeds geen reden om GOUDmijnaandelen te kopen. De GOUDprijs is goed op weg om het eerste jaarverlies op te tekenen in meer dan 10 jaar en de GOUDmijnaandelen staan voor een derde verliesjaar op rij, aldus MarketWatch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

2x een zwakkere dollar betekent dat u weer GOUD mag kopen

De markten maken zich druk om factoren als de Chinese interbank lending market en de mogelijkheid van een tapering in de U.S. door de Federal Reserve. Insiders zien echter een heel andere leidraad en houden vooral de evolutie van de koers van de Dollar in de gaten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$