Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4081 tot 4085
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Zilverimport India schiet door het dak

India heeft in de eerste vijf maanden van 2013 meer zilver geïmporteerd dan het volledige jaar 2012. De zilverimport is hiermee goed op weg om nieuwe records te breken. Het toont aan dat de Indische beleggers nog steeds zot zijn van edelmetalen, maar omdat de GOUDimport sterk wordt beperkt, kiezen die Indiërs voor zilver.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

De harde realiteit voor de GOUDprijs

Daily Reckoning somt 3 belangrijke, korte feiten op over GOUD. Ze zijn simpel, begrijpbaar maar ontzettend belangrijk om te onthouden voor diegene die in de GOUDsector willen beleggen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Chinese vraag naar GOUD in H1 met meer dan 50 procent gestegen

Een belangrijke katalysator in de afgelopen jaren was een aantrekkende vraag naar GOUD vanuit China en India. De heffing van een hogere invoerbelasting op de import van GOUD in India heeft tijdelijk een rem gezet op de Indische GOUDconsumptie maar dat zal een fenomeen van tijdelijke aard zijn.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Biedt GOUD bescherming tegen koopkrachtverlies?

In de Verenigde Staten hebben institutionele investeerders in 2013 tot nu toe meer dan 1000 ton GOUD verkocht via de SPDR GOUD ETF, de investeringsbanken, de Gold Trust en de Comex, omdat zij van GOUD overgegaan zijn naar aandelen. Nergens ter wereld hebben de investeerders in GOUD dit voorbeeld gevolgd. Zij houden vast aan hun GOUD of hebben zelfs bijgekocht uit het GOUD dat plotseling ter beschikking kwam. En dit alles bij dalende prijzen.

Blijkbaar hebben deze Amerikaanse investeerders gedacht dat er geen reden meer is om aan GOUD vast te houden als ze naar verwachting hogere winsten kunnen maken in een aantrekkende Amerikaanse economie. En op deze manier ging het GOUD van meer dan $ 1.650 naar een dieptepunt van $ 1.180 en heeft het zijn koopkracht beschermende staat blijkbaar verloren. Of is het alleen maar uit de ‘cyclische’ gratie?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Gartman: “Ongewone omstandigheden op de GOUDmarkt”

De bekende commodities trader Dennis Gartman, de man die de beurs van Wall Street ook druk becommentarieerd wordt voor zijn The Gartman Letter, spreekt van ongewone omstandigheden op de GOUDmarkt. Die maken hem zeer positief voor de GOUDmijnaandelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$