Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4081 tot 4085
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

James Turk voorspelde in 2003 zilverprijs van $400,- tussen 2013 en 2015

James Turk is de directeur van de Goldmoney Foundation. In oktober 2003 voorspelde hij voor de – toen – komende tien jaar een fysiek zilver tekort tegen 2013/2015 en een prijs van – houd u vast – 400 dollar voor zilver en 8000 dollar voor GOUD. Het was geen natte-vinger-werk want Turk geldt als een wereldwijde autoriteit op het gebied van de edelmetalen en dergelijke mensen kletsen niet uit hun nek; ze hebben immers een waardevolle reputatie te bewaken. Toch zit hij er vooralsnog flink naast, al is het natuurlijk nog lang geen 2015.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Rick Rule: “GOUDmijnaandelen momenteel aantrekkelijker dan GOUD

Het lijdt geen twijfel dat de huidige zwakte bij het GOUD een fenomeen van voorbijgaande aard is. Zwartkijkers zien het niet meer zitten met het GOUD en hebben hun posities verlicht of zelfs helemaal afgebouwd. Dat is een zware beslissingsfout die ze zich hoe dan ook zullen beklagen.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

GOUDkoorts in Paraguay

Een gat in de grond is niet zo spannend, maar dat verandert snel als er een GOUDen schat te vinden is. Ongeveer 20 kilometer buiten de hoofdstad van Paraguay zoekt men koortsachtig naar een vermeende schat ter waarde van $453 miljoen. Er zijn aanwijzingen gevonden dat er op de betreffende locatie veel GOUD begraven is door Francisco Solano López, een oude president die in de 19e eeuw aan de macht was in het Zuid-Amerikaanse land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Afschaffen Fannie Mae en Freddie Mac kan rente woonkredieten omhoog jagen

Het Amerikaans Congres loopt rond met plannen om Fannie Mae en Freddie Mac af te schaffen. Beide bedrijven garanderen woonkredieten en hebben een belangrijke rol gespeeld bij de uitbouw van de Amerikaanse vastgoedmarkt. Ze maken namelijk voor veel Amerikanen de toegang tot de huizenmarkt makkelijker.

Maar tijdens de grote financiële crisis van 2008-2009 liep het GOUD fout met Fannie Mae en Freddie Mac. De beide mastodonten moesten gered worden met het geld van de belastingbetaler, een operatie die in totaal een bedrag van 187 miljard dollar kostte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Opmerkelijk drukke handel op de Shanghai Gold Exchange

De Europese en de Amerikaanse investeerders hebben het GOUD op grote schaal in de steek gelaten maar dat is niet het geval met de Chinezen. De afgelopen weken was er uiterst drukke handel in GOUD op de The Shanghai Gold Exchange die de rol van de COMEX als toonaangevende GOUDmarkt lijkt over te nemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$