Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 4086 tot 4090
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Biedt GOUD bescherming tegen koopkrachtverlies?

In de Verenigde Staten hebben institutionele investeerders in 2013 tot nu toe meer dan 1000 ton GOUD verkocht via de SPDR GOUD ETF, de investeringsbanken, de Gold Trust en de Comex, omdat zij van GOUD overgegaan zijn naar aandelen. Nergens ter wereld hebben de investeerders in GOUD dit voorbeeld gevolgd. Zij houden vast aan hun GOUD of hebben zelfs bijgekocht uit het GOUD dat plotseling ter beschikking kwam. En dit alles bij dalende prijzen.

Blijkbaar hebben deze Amerikaanse investeerders gedacht dat er geen reden meer is om aan GOUD vast te houden als ze naar verwachting hogere winsten kunnen maken in een aantrekkende Amerikaanse economie. En op deze manier ging het GOUD van meer dan $ 1.650 naar een dieptepunt van $ 1.180 en heeft het zijn koopkracht beschermende staat blijkbaar verloren. Of is het alleen maar uit de ‘cyclische’ gratie?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Gartman: “Ongewone omstandigheden op de GOUDmarkt”

De bekende commodities trader Dennis Gartman, de man die de beurs van Wall Street ook druk becommentarieerd wordt voor zijn The Gartman Letter, spreekt van ongewone omstandigheden op de GOUDmarkt. Die maken hem zeer positief voor de GOUDmijnaandelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Citi: Het is geen goed moment om GOUDmijnaandelen te kopen

Volgens Citi Research is de opmars van de GOUDmijnaandelen de laatste weken nog steeds geen reden om GOUDmijnaandelen te kopen. De GOUDprijs is goed op weg om het eerste jaarverlies op te tekenen in meer dan 10 jaar en de GOUDmijnaandelen staan voor een derde verliesjaar op rij, aldus MarketWatch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

2x een zwakkere dollar betekent dat u weer GOUD mag kopen

De markten maken zich druk om factoren als de Chinese interbank lending market en de mogelijkheid van een tapering in de U.S. door de Federal Reserve. Insiders zien echter een heel andere leidraad en houden vooral de evolutie van de koers van de Dollar in de gaten.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Dit GOUDverhaal leest u nergens!

Er komt weer leven in de brouwerij. Dat lijkt de beste omschrijving voor de recente ontwikkelingen in de GOUDmarkt. De prijs van GOUD handelt weer met overtuiging boven het 50-daagse gemiddelde, iets wat we niet meer hebben gezien sinds het najaar van 2012!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$