Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 4096 tot 4100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

HUI-index opent aanval op 50MA!

Beleggers in GOUDmijnen hebben de prijsactie van de voorbije week nog niet goed verwerkt, of de aanval op het 50-daags gemiddelde wordt meteen met kracht ingezet.

Zoals we vorige week al aangaven, zou de prijsactie pas goed losbarsten indien de 250 punten voor de HUI-index (de referentie-index voor de GOUDmijnsector) snel zou sneuvelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

GOUDmijnaandelen zijn veel en veel te goedkoop”

Beleggers hebben de handdoek in de ring gegooid wat de GOUDmijnaandelen betreft, ze zijn gecapituleerd zonder voldoende rekening te houden met de fundamentals. Sprott U.S. Holdings Chairman Rick Rule spreekt in dat verband klaar en duidelijke talen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

De laatste keer dit gebeurde op de GOUDmarkt, steeg GOUD 33 % op 3 weken

Vorige week werden er 23.518 futures short contracts afgebouwd, dit komt overeen met een equivalent van 2.351.800 ounces GOUD. De laatste keer dat de GOUDshorts in dergelijk tempo werden afgebouwd, was in de periode 1999/2000. In 1999 steeg de GOUDprijs met 33 procent nadat het aantal short in deze hoeveelheid werd afgebouwd. Historisch gezien blijft het aantal short contracten hoog, waardoor er nog voldoende ruimte over blijft voor een gigantische short squeeze bij GOUD, aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

Is de stierenmarkt voor zilver dan toch voorbij?

In juli wist de GOUDprijs met 5 procent te stijgen terwijl de zilverprijs amper 1 procent duurder wist te worden. In augustus doet de zilverprijs het de laatste dagen dan weer beter dan de GOUDprijs. Zilver is normaal gezien meer volatiel dan GOUD. Is de langdurige stierenmarkt dan toch definitief voorbij of staat er nog vuurwerk te wachten de komende weken/maanden?

Bron: TheSilvermountain
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

Relatie werkloosheid en GOUD

Vanuit de media bereiken ons steeds positievere berichten over de economie. Het ergste is voorbij, de bodem is bereikt. Nooit geweten dat er zoveel bodems onder de economie lagen, want dit horen we nu al vijf jaar lang. En steeds opnieuw gaan we lager en lager. Toch eens tijd om eens te kijken of de economie fundamenteel wel kan herstellen.

Om te beginnen de werkloosheid. De belangrijkste pijler onder die economie. En hier is het heel ernstig mis. Wat hier precies aan de hand is bereikt ons nooit via de media. Beursgenoteerde multinationals trakteren ons elk kwartaal weer met uitmuntende groei en winstcijfers. De oorzaak hiervan is bijna overal hetzelfde. Enorme besparingen op personeel. Er wordt steeds meer technologie aangetrokken die personeel overbodig maakt. En dat mag ook flink wat kosten want personeel is hartstikke duur geworden de laatste jaren. Vooral door belastingverhogingen. We zien bijvoorbeeld steeds meer onbemande tankstations. Verder de onlinewinkels wat enorm bespaart op winkelpersoneel. Maar ook op schoonmaakkosten en onderhoud van de winkelpanden. In de financiële sector is het nog veel erger. Moesten we vroeger naar een accountant voor onze IB-aangifte, tegenwoordig staat letterlijk alles al voor je ingevuld op internet. Iedereen doet het zelf.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$