Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4106 tot 4110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Afschaffen Fannie Mae en Freddie Mac kan rente woonkredieten omhoog jagen

Het Amerikaans Congres loopt rond met plannen om Fannie Mae en Freddie Mac af te schaffen. Beide bedrijven garanderen woonkredieten en hebben een belangrijke rol gespeeld bij de uitbouw van de Amerikaanse vastgoedmarkt. Ze maken namelijk voor veel Amerikanen de toegang tot de huizenmarkt makkelijker.

Maar tijdens de grote financiƫle crisis van 2008-2009 liep het GOUD fout met Fannie Mae en Freddie Mac. De beide mastodonten moesten gered worden met het geld van de belastingbetaler, een operatie die in totaal een bedrag van 187 miljard dollar kostte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Opmerkelijk drukke handel op de Shanghai Gold Exchange

De Europese en de Amerikaanse investeerders hebben het GOUD op grote schaal in de steek gelaten maar dat is niet het geval met de Chinezen. De afgelopen weken was er uiterst drukke handel in GOUD op de The Shanghai Gold Exchange die de rol van de COMEX als toonaangevende GOUDmarkt lijkt over te nemen.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Chinezen halen steeds meer GOUD binnen!

De Chinezen blijven massaal GOUD kopen, zo blijkt uit data van het Hong Kong Census and Statistics Department. KoosJansen ( @koosjansen) houdt de laatste ontwikkelingen in de gaten en plaats met enige regelmaat nieuwe grafieken op zijn weblog. De volgende grafieken laten zien dat China steeds meer GOUD koopt, maar dat er ook steeds meer GOUD in Hong Kong achterblijft.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 6 augustus 2013
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 augustus 2013

Dennis Gartman koopt nu liever GOUDmijnaandelen

Het uur van de wraak van de GOUDmijnaandelen lijkt eindelijk te zijn aangebroken. Maandenlang zaten ze in het hoekje waar de slagen vielen maar inmiddels zijn ze aan een opmerkelijk herstel begonnen. Steeds meer fund managers hebben de GOUDmijnaandelen in hun radarveld zien opduiken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$