Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 4111 tot 4115
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

De Bundesbank kan fluiten naar het GOUD

De Duitse Bundesbank wil 300 ton GOUD ophalen bij de New York Fed. Volgens vermogensbeheerder William Kaye is dat GOUD al lang uitgeleend aan banken, die het doorverkocht hebben aan landen als China, Rusland en India.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Jim Sinclair: De GOUDprijs gaat nu naar $ 3.500

Volgens Jim Sinclair is de sterke stijging van de GOUDprijs gisteren te danken aan de forse daling van de GOUDvoorraad van de COMEX dat vrijdag bekend gemaakt werd. Dit duidt nog maar eens aan dat de manipulatie van de papieren GOUDprijs op zijn laatste benen loopt. De echte waarde van GOUD komt nu stilaan boven water en zal minstens $ 3.500 blijken te zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Het is niet de GOUDprijs die stijgt, het is de waarde van het fiatgeld dat daalt

Dick Seegers schrijft altijd mooie stukken op Biflatie.nl. In zijn laatste stuk "Maar er is geen GOUD genoeg…of toch wel?" heeft hij het onder andere over 3 misvattingen dat GOUD zijn waarde heeft omdat er zo weinig van is. De stock-to-flow ratio zorgt echter voor een andere kijk op de waarde van GOUD. De waarde van GOUD blijft in principe gelijk. Een prijsstijging van de GOUDprijs is dus in feite een daling van de waarde van het fiatgeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

HUI-index herovert 250 punten: dit is het volgende koersdoel!

Zoals we hier vanmorgen reeds voorspelden, staat de GOUDmijnsector vandaag in vuur en vlam! De HUI index noteert op het moment van 255 punten, waarmee de psychologische en technische weerstand van 250 punten herovert werd, waar tevens het 50-daags gemiddelde gestationeerd was.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Wat denken de vrije geesten over de VS en GOUD?

In Las Vegas vond zopas het vierdaagse FreedomFest plaats. Gestart in 2002 door econoom Mark Skousen kunnen we deze meeting het best omschrijven als “de grootste vergadering ter wereld van vrije geesten”. Dit jaar was het thema: Zijn Wij Rome?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$