Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4111 tot 4115
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Obligaties gedekt door GOUD als vervanger voor de klassieke GOUDstandaard

Een interessant artikel op Slim Beleggen, waarin een gesprek staat met Komal Sri-Kumar. Deze geeft aan dat we af moeten van het idee van de GOUDstandaard, omdat het verband tussen de hoeveelheid GOUD en de totale hoeveelheid geld die in de markt aanwezig is compleet is verstoord. Hierdoor is het bijna niet mogelijk om de “klassieke” GOUDstandaard zoals deze ooit door Bretton Woods is bedacht weer in het leven te roepen.

Bron: co.uk
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

BoE hielp Nazi's geplunderd GOUD te verkopen

An official history, written in 1950 but posted online for the first time on Tuesday, detailed how the "Old Lady" transfered gold held in its vaults to the Germans despite the UK Government of the day placing a freeze on all Czech assets held in London.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

“Vergeet de GOUDstandaard, denk obligaties gedekt door GOUD

Steeds meer waarnemers krijgen heimwee naar de tijd van vroeger, toen alles zoveel simpeler was. De koppeling van de koers van de dollar aan het GOUD gaf een veilig gevoel, maar het systeem van Bretton Woods bestaat al ruim 40 jaar niet meer. Wat er voor in de plaats is gekomen, stelt echter niet veel voor.

Op de valutamarkten heerst een toestand zoals we die halverwege de jaren 50 van de 19de eeuw in de Amerikaanse Far West kende. De markten bevinden zich opnieuw in onverkend terrein, waarbij niemand durft te voorspellen wat er morgen te gebeuren zou kunnen staan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Wat heeft de Bank of England met 1.300 ton GOUD gedaan?

GoldMoney's Alasdair Macleod zegt in een interview met Max Keiser dat er mogelijk 1.300 ton GOUD verdwenen is uit de kluizen van de Bank of England. Deze hoeveelheid zou voldoende zijn om de GOUDprijs te onderdrukken in de eerste jaarhelft.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Miljardenverlies voor Zwitserse nationale bank door lagere GOUDprijs

De Zwitserse Nationale Bank heeft een verlies van 7,3 miljard Zwitserse frank (bijna 6 miljard euro) gepubliceerd voor de eerste jaarhelft. Dat verlies is het gevolg van een forse afwaardering van haar GOUDreserves. In dezelfde periode vorig jaar maakte de Zwitserse centrale bank nog 6,7 miljard frank winst.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$