Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 4116 tot 4120
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

GOUDkoers omhoog na positieve woorden van de FED

De gehele week waren de markten in de ban van het statement van de FED, waarbij zou worden uitgesproken of de steunmaatregelen nog langer van kracht zouden blijven, of dat de FED de maatregelen langzaam gaat afbouwen. Uiteindelijk heeft de FED aangegeven dat er voorlopig nog extra geinvesteerd zal worden om de economie aan te gang te houden, waardoor de GOUDkoers opveerde na een aantal dagen van onzekerheid.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Freegold theorie bereikt de mainstream media

Freegold, het systeem waarin het betalingsverkeer op fiat geld gebaseerd is en men spaart in fysiek GOUD, krijgt steeds meer bekendheid in de media. In de laatste aflevering van Prime Interest op nieuwszender Russia Today komt het onderwerp ook aan bod. Russia Today sprak met Edward Moyer over de neergang van de dollar en de opkomst van Freegold, een systeem dat het monetaire stelsel zou kunnen hervormen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

WGC: Bernanke bepaalt de GOUDprijs niet

De World Gold Council heeft gesproken: "

Stop holding your breath at every word out of Ben Bernanke's mouth". De W.G.C. waarschuwt dat beleggers niet teveel moeten kijken naar 'tapering' of niet om de GOUDprijs te bepalen. Negatieve reële rentevoeten ondersteunen de GOUDprijs, maar dit wil niet zeggen dat de GOUDprijs het niet goed zal doen als de rentevoeten stijgen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Nederlandsche Bank bewaarde GOUD uit nazibuit

De Nederlandsche Bank heeft aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog besmet naziGOUD in bewaring genomen. Zes dagen nadat Duitsland op 15 maart 1939 Praag had bezet, namen de nazi's het GOUD van de Tsjechische bank in beslag. De week daarna wisten de Duitsers met hulp van de Britse centrale bank deze GOUDvoorraad naar de Nederlandse en Belgische centrale banken te verplaatsen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Hoogste GOUDtransfers bij LBMA in 12 jaar

Voor diegene die nog niet willen geloven dat er een enorme vraag is naar fysiek GOUD, laat de LBMA London Bullion Market Association) weten dat er in de maand juni het hoogst aantal fysiek GOUD werd verhandeld tussen dealers in 12 jaar tijd. Dit is de tweede opeenvolgende maand dat er een nieuwe record wordt opgetekend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$