Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4131 tot 4135
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Rick Rule: “GOUD staat voor een enorm herstel”

Rick Rule heeft al vele watertjes doorzwommen en weet dus waar hij over spreekt. Hij is vermoedelijk een van de beste grondstofanalisten die er rondlopen op deze wereld. Volgens Rule zijn er gezien de huidige omstandigheden op de GOUDmarkt twee mogelijke oplossingen: a) fors herstel of b) GOUD verdwijnt, aldus een interview met Bull Market Thinking.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Moeten we ons instinct volgen met GOUD?

Er zijn altijd potentiële catastrofes die zo bedreigend zijn dat we de nodige stappen moeten zetten om ons te beschermen, ook al weten we dat die mogelijkheid dat zo'n catastrofe voorvalt zeldzaam is. Het is als een kleine brandblusser in de kast zetten en hopen dat je het nooit zal moeten gebruiken. Met de geldcreatie van deze tijd is het dus nodig om u in te dekken.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Obligaties gedekt door GOUD als vervanger voor de klassieke GOUDstandaard

Een interessant artikel op Slim Beleggen, waarin een gesprek staat met Komal Sri-Kumar. Deze geeft aan dat we af moeten van het idee van de GOUDstandaard, omdat het verband tussen de hoeveelheid GOUD en de totale hoeveelheid geld die in de markt aanwezig is compleet is verstoord. Hierdoor is het bijna niet mogelijk om de “klassieke” GOUDstandaard zoals deze ooit door Bretton Woods is bedacht weer in het leven te roepen.

Bron: co.uk
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

BoE hielp Nazi's geplunderd GOUD te verkopen

An official history, written in 1950 but posted online for the first time on Tuesday, detailed how the "Old Lady" transfered gold held in its vaults to the Germans despite the UK Government of the day placing a freeze on all Czech assets held in London.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

“Vergeet de GOUDstandaard, denk obligaties gedekt door GOUD

Steeds meer waarnemers krijgen heimwee naar de tijd van vroeger, toen alles zoveel simpeler was. De koppeling van de koers van de dollar aan het GOUD gaf een veilig gevoel, maar het systeem van Bretton Woods bestaat al ruim 40 jaar niet meer. Wat er voor in de plaats is gekomen, stelt echter niet veel voor.

Op de valutamarkten heerst een toestand zoals we die halverwege de jaren 50 van de 19de eeuw in de Amerikaanse Far West kende. De markten bevinden zich opnieuw in onverkend terrein, waarbij niemand durft te voorspellen wat er morgen te gebeuren zou kunnen staan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$