Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 4146 tot 4150
Bron:
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Waarom GOUD belangrijk is

Het wereld geldsysteem is gebaseerd op de creatie van geld uit het niets – iets dat niet bestaat, om het uit te lenen aan mensen, bedrijven, en overheden in ruil voor rente. Dit creëert voor elke kredietnemer een geweldige schuld, waardoor ze via de grootbanken blijvend aan de leidsels lopen van de elite broederschap.

Alles bepalend is, dat bankiers geld kunnen uitlenen dat ze niet hebben. Als jij een miljoen euro hebt, kun je een miljoen uitlenen. Dat is duidelijk. Maar als een bank een miljoen euro heeft kan deze dat bedrag tien of meer malen uitlenen en daarover rente in rekening brengen. Maar wanneer slechts een fractie van het aantal mensen dat geld heeft gestort in de bank, vandaag hun geld opnemen, zullen de banken binnen een uur de deuren sluiten, omdat ze het niet hebben. Geld op de bank is een mythe.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Zuid-Korea heeft 1,5% van reserves in GOUD

Zuid-Korea heeft sinds 2011 veel GOUD gekocht, want haar totale GOUDvoorraad groeide in twee jaar tijd van 14,4 naar 104,4 ton. De bank hanteert een lange termijn strategie en ziet GOUD als fundamenteel onderdeel van haar reserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Zilver harder onderuit dan GOUD

Zilver is nu ver verwijderd van de recordprijzen uit 2011 (de zilverprijs flirtte toen met $50 per ounce). Veel beleggers en analisten wisten het zéker: de recordprijzen zouden terugkeren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Zuid-Afrikaanse GOUDmijnen draaien vaker verlies

Door de daling van de GOUDprijs draaien steeds meer GOUDmijnen in Zuid-Afrika verlies. Ze moeten personeel ontslaan en niet-rendabele mijnen sluiten. De productiekosten zijn in drie jaar tijd verdubbeld, terwijl de GOUDprijs daalt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Marketupdate is weer terug!

Marketupdate is weer terug van weggeweest. Na een vakantiestop van drie weken kunnen we de ontwikkelingen op de financiele markten weer met een frisse blik aanschouwen en analyseren. Vanaf vandaag leest u iedere werkdag weer een handvol nieuwsartikelen over de GOUDmarkt en de financiële markten in het algemeen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$