Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 4151 tot 4155
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

GOUDprijs daalt naar laagste punt in 3 jaar

De GOUDprijs staat momenteel op het laagste punt sinds augustus 2010. De prijs van een troy ounce GOUD is inmiddels weer onder de €1.000,- gedaald. Sinds de piek de zomer van 2011, is de GOUDprijs nu ongeveer 35% gedaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Peter Schiff: “Het zal moeilijk worden om GOUD terug te kopen”

Peter Schiff werd op CNBC gevraagd naar de aanhoudende verkoopgolf van GOUD. Volgens Schiff is dit het resultaat van de totale exit van het speculatieve geld in de GOUDmarkt. Maar eens als dit opklaart, kan de GOUDprijs sneller gaan stijgen dan dat de prijs vandaag naar beneden dondert.

Het zal dan voor iedereen die GOUD verkocht heeft heel moeilijk worden om het GOUD terug te kopen. Want denk eraan, de Fed zal niet verkrappen of temperen, maar juist hun aankopen van staatspapier verhogen en versnellen, adus Schiff.

Bron: express.be
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Is GOUD dan toch een bubbel?

GOUD kreeg de voorbije maanden rake klappen. Sinds Ben Bernanke begin deze maand liet uitschijnen dat het tijdperk van goedkoop geld langzaam maar zeker ten einde komt ging het edelmetaal nog eens 8% lager. Woensdag daalde het tot zijn laagste niveau in 3 jaar. Het gaat om de sterkste trimestriële daling sinds het einde van de akkoorden van Bretton Woods in 1971.

Reden voor Goldman Sachs om eens te kijken hoe GOUD het door de eeuwen heen deed. Wat blijkt? Tussen 1500 en 1965 verloor GOUD liefst 80% van zijn waarde berekend in aan de inflatie aangepaste Britse ponden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“China kan tegen 2016 voor 2000 ton GOUD per jaar importeren”

Bij Standard Chartered zijn ze niet vies van uitgesproken stellingen. De zakenbank bracht een nieuwe research rapport uit over de GOUDmarkt, waarin men beweert dat China tegen 2016 voor maar liefst 2000 ton GOUD per jaar (!) kan gaan invoeren.

Bovendien blijft de interne GOUDproductie in China verder oplopen. Dit jaar wordt er voor 440 ton GOUD bovengehaald. Dit maakt dat China over enkele jaren de hele GOUDmarkt opslorpt, wat serieuze risico’s kan betekenen, niet enkel voor de sector maar bovenal voor het financiële systeem.

Koopwoede door lagere GOUDprijs

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Zet je schrap: GOUDmijnen hebben ruimte om het dividend te verhogen!

Dan Denbow, manager van het USAA Precious Metals and Minerals Fund, publiceerde een interessant visie die de bezitters van GOUDmijnaandelen een hart onder de riem moet steken. Ondanks de lagere GOUDprijs zien de vooruitzichten voor de mijnbouwers er absoluut niet slecht uit.

Integendeel zelfs, de GOUDmijnen hebben ruimte om het dividend te verhogen. Een woordje uitleg is hier waarschijnlijk op zijn plaats. Het is volgens Denbow een onmiskenbaar feit dat de grote investeringen voor de GOUDmijnen achter de rug, de operationele kosten kunnen nu een dalende trend vertonen.

Betere resultaten en dus een betere returnLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$