Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 4151 tot 4155
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Zitten GOUDmijnen opnieuw in een nucleaire winter?

Eind jaren '90 lag de mijnbouwindustrie serieus op zijn gat, er was amper of geen financiering mogelijk voor de metaal- en GOUDmijnen. Dit werd toen de "nucleaire winter" genoemd. Vandaag zit de sector ook in een diepe put. Maar is de situatie even erg als 15 jaar geleden of staan de mijnbouwbedrijven er beter voor. Zerohedge maakte een vergelijking.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

GOUDmarkt staat onder druk!

De kosten om GOUD te lenen, de zogenaamde 'lease rates', stegen afgelopen week naar een niveau dat we sinds de val van Lehman Brothers in 2008 niet meer gezien hebben. Een scherpe daling of een negatieve lease rate betekent dat de bereidheid om GOUD uit te lenen voor dollars afneemt, een indicatie van krapte in de fysieke GOUDmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

OMG: China slorpt al 80% van de globale GOUDproductie op in 2013!

Dat de Chinezen tegenwoordig stormlopen voor GOUD, dat kon u HIER al eerder lezen. Zopas kregen we bevestiging uit een andere hoek dat de Chinese honger naar GOUD ongezien is.

Het blijkt immers uit de nieuwste cijfers van de Shanghai Gold Exchange dat momenteel in 2013 voor maar liefst 1148 ton fysiek GOUD werd geleverd. Dit is zo maar even 80% van de totale wereldproductie van GOUD!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

GOUDpremies in Shanghai blijven hoog

Terwijl beleggers in het Westen nog amper enige appetijt hebben voor GOUD, loopt het in China storm voor het gele edelmetaal. Volgens de jongste berichten van Reuters lopen de premies op de Shanghai Gold Exchange op tot boven 30 dollar per ounce boven de prijszetting in Londen (spotmarkt).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Rabobank stopt met het aanbieden van edelemetalenrekeningen

Rabobank grijpt de malaise op de GOUD- en zilvermarkt aan om zich te ontdoen van rekeningen gekoppeld aan deze edelmetalen. Het treedt hiermee in de voetsporen van ABN AMRO dat enkele maanden geleden de levering van fysiek GOUD en zilver onmogelijk maakte. Het is opvallende dat opnieuw een Nederlandse bank een beslissing neemt die de verhandelbaarheid van fysiek GOUD en zilver beperkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$