Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 4161 tot 4165
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Het eindspel voor GOUD komt dichterbij

We belichten bij beurs.com ook graag eens de andere kant van GOUD. De GOUDprijs mag dan een behoorlijk herstel hebben laten zien in de afgelopen weken, dit is volgens een analist van Roubini Global Economics absoluut geen reden om positief te worden. Grondstoffenspecialist Gary Clark stelt dat het ‘eindspel’ nadert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Comex loopt verder leeg

De Comex loopt verder leeg

Deze keer werd er naast fysiek GOUD ook fysiek zilver onttrokken van de kluizen. Het is een zeer interessante evolutie om te volgen. Het onttrekken van fysiek GOUD uit de Comex is mogelijk een verklaring voor de stijging van de GOUDprijs. Het is afwachten of het onttrekken van fysiek zilver dezelfde reactie gaat teweeg brengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Vraag naar edelmetalen blijft erg robuust in Midden-Oosten

De prijsevolutie bij GOUD en zilver laat vermoeden dat niemand nog iets van edelmetalen moet weten. Niets is echter minder waar. De vraag naar fysiek GOUD en zilver blijft op verschillende internationale markten op een duizelingwekkend hoog peil. Hierover lezen we in de pers echter weinig of niets.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Aanbod sloopGOUD krimpt dit jaar met 25%

De lage GOUDprijs zet de markt verder onder druk. De vraag naar fysiek metaal is alleen maar verder toegenomen, terwijl het aanbod juist lijkt op te drogen. Beleggers verkopen nog wel posities in GOUD, maar het aanbod van sloopGOUD zal dit jaar 25% lager uitvallen. Dat zegt de World Gold Council.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

GOUD klaar voor de perfecte storm

Als derivaten worden gecreëerd onderscheidt men zich van de marktwerking van vraag en aanbod. Er komen speculanten op de markt die er enkel op uit zijn om winst te maken met de derivaten, zonder fysieke levering. Dit brengt de nodige liquiditeiten naar de markt. Maar wat als de markt van kant wisselt? VraagtLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$