Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 4171 tot 4175
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Indiase centrale bank beperkt import GOUD

De Reserve Bank of India (RBI) heeft opnieuw beperkingen opgelegd aan de import van GOUD. Vanaf nu moet een vijfde deel van al het geïmporteerde GOUD ook weer geëxporteerd worden. Haalt een handelshuis dat quotum niet, dan mogen ze minder GOUD importeren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Grootste prijsstijging GOUD sinds 2011

De GOUDprijs steeg de afgelopen twee weken met 6,7%. Dat is de grootste tweewekelijkse prijsstijging sinds 2011. De vlucht richting GOUD is op gang gekomen door uitspraken van Fed-voorzitter Bernanke. Hij blijft - tegen de verwachting in - doorgaan met het stimuleringsprogramma van $85 miljard per maand.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Zuid-Korea krijgt volgend jaar eigen GOUDbeurs

De Zuid-Koreaanse toezichthouder heeft deze week aangegeven dat er in 2014 een eigen GOUDbeurs komt voor de Zuid-Koreaanse markt. Deze beurs moet het 'ondergronds' verhandelen van GOUD aan banden leggen, handel waarbij belasting ontdoken wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Wordt GOUD de moeder van de short-squeezes?

Short-selling is als je iets leent en belooft om dat later terug te geven maar eigenlijk verkoopt aan iemand anders. Uiteindelijk zal je dat goed of activa zelf moeten kopen om terug te geven. Bij naakt shorten doet de traders zelfs niet meer de moeite om iets te lenen. Het komt er op neer dat bij stijgende prijzen de traders terug op de markt moeten om te kopen. Dit is wat er nu gaande is op de GOUDmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

GOUDprijs bouwt verder aan een stevige basis

De GOUDprijs is bezig om een sterke basis te leggen voor een verdere forse stijging. De drijvende kracht hierachter is de sterke vraag naar fysiek GOUD en de grote short posities door de hedge funds die onhoudbaar zullen blijken. De situatie gelijkt erg op die van 2008 waarna de GOUDprijs verdubbelde in de komende drie jaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$