Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 4186 tot 4190
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

GOUD uit de gratie bij beleggers

De prijzen van GOUD en andere edelmetalen stonden woensdag opnieuw stevig onder druk. Meevallende cijfers over de Amerikaanse economie en het vooruitzicht dat de Federal Reserve mogelijk in de komende maanden zijn stimuleringsbeleid gaat inperken, verkleinen de vraag van beleggers.

De GOUDprijs zakte woensdag in de ochtendhandel met bijna 4 procent tot 1230,90 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dat is de laagste prijs sinds eind augustus 2010. In september 2011 werd nog een recordprijs van 1921 dollar bereikt. Zilver werd bijna 6 procent goedkoper en noteerde ook op het laagste niveau van de afgelopen 34 maanden.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Aziƫ en GOUD hand in hand de afgrond in

Een interessant artikel op Zero Hedge over het verband tussen de Nikkei index en GOUD. In de onderstaande grafiek is te zien hoe op hetzelfde moment zowel de GOUDkoers als de Nikkei index keihard onderuit gaan. Bestaat er een verband tussen deze twee, of is dit puur toeval?

De actuele GOUDkoers staat op dit moment in ieder geval weer lager, op een koers van $1.233 dollar per troy ounce!

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

GOUD en zilver goedkoopst in bijna drie jaar

De GOUDprijs is gezakt tot het laagste peil sinds september 2010, zilver was niet meer zo goedkoop sinds augustus van dat jaar. Een verklaring moet worden gezocht bij enerzijds de duurder wordende dollar en anderzijds de verwachting van een gewijzigd stimulusbeleid door het Amerikaanse stelsel van centrale banken (Fed).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Bankencrisis + grote vraag groeilanden = steun voor GOUDprijs!

In de gegeven omstandigheden is het moeilijk om positieve factoren te bedenken die de GOUDprijs uit het slop kunnen halen. Uit een rondvraag gedaan bij waarnemers blijkt nochtans dat niet iedereen de mond heeft opgegeven. Er zijn wel degelijk een paar factoren die het tij kunnen doen keren.

Op de 1ste plaats is er de vraag vanuit de groeilanden, die ondanks de daling van de GOUDprijs enorm groot blijft. Vorig jaar steeg de vraag naar GOUD vanuit India met ruim een kwart, terwijl de vraag vanuit China met 20% steeg. Die vraag zal ook in de toekomst groot blijven.

Bron: mo.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Chinese GOUDkoorts bereikt kookpunt in Ghana

Meer dan tienduizend Chinese arbeiders werken in de Ghanese, kleinschalige, illegale mijnbouw op zoek naar GOUD. Maar naast werkgelegenheid brengen de mijnbouwactiviteiten veel onrust bij de lokale bevolking vanwege ernstige milieuproblemen. De Ghanese overheid treedt daarom steeds vaker op tegen illegale mijnbouw en arresteerde onlangs 180 Chinese arbeiders.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$