Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 421 tot 425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 23 oktober 2016

Dit is waarom echte serieuze denkers ‘GOUD’ overwegen

De prijs van GOUD kan verdubbelen vanaf het punt waar de GOUDprijs nu staat, aldus Raoul Pal, voorheen werkzaam bij Goldman Sachs en één van de grootste ‘big-picture’ investeerders wereldwijd. Raoul runde een gigantische hedge fund totdat hij zoveel geld gemaakt had en met pensioen is gegaan. Kortom, een man met kennis en verstand van zaken.

Onlangs schreef hij over GOUD in zijn research nieuwsbrief ‘The Global Macro Investor’ die wordt gelezen door ’s werelds grootste money managers:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2016

Indiërs kunnen gaan zorgen voor een stijgende GOUDprijs

De GOUDprijs heeft het sinds de maand juli niet bepaald gemakkelijk gehad. Sinds de start van de tweede helft van het jaar heeft het gele edelmetaal wat procenten aan waarde moeten inleveren en op dit moment beweegt de GOUDprijs binnen een zijwaartse trend. Toch kan daar binnenkort verandering in gaan komen.

Een van de grootste GOUDkevers zijn toch wel de Indiërs. Op dit moment is het jaarlijkse trouwseizoen volop in gang en als trouwgeschenk wordt er vaak een beroep gedaan op het glimmende edelmetaal. Daarnaast maakt een onderzoek uit 2013 van de ‘Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry’ (FICCI) duidelijk dat driekwart van de Indiërs GOUD daarnaast ziet als een ‘veilige belegging’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

De nr. 1 reden waarom iedereen GOUD moet kopen

Weinig mensen begrijpen het nut en het belang van GOUD. GOUD moet je zien als een soort verzekering, een verzekering tegen financieel onheil. Net zoals je een brandverzekering koopt tegen schade aan je huis of een autoverzekering koopt tegen schade aan je auto, zou je ook GOUD moeten kopen tegen schade aan je geld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Rusland haalt uit: nieuwe recordaankoop GOUD

Het is al langer bekend dat het een absolute topprioriteit van de Russische centrale bank is om massaal GOUD en Amerikaanse bonds op te kopen. Op die manier zet Moskou druk op de petrodollar. Best een geniale strategie.

Deze week raakte bekend dat de Russische centrale bank in 2016 alleen al (januari tot september) 125 ton GOUD heeft ingekocht. Daarmee klokken de Russische GOUDposities af op 1543 ton, de vijfde grootste GOUDreserves ter wereld, en de sterkst groeiende GOUDreserves ter wereld. Zelfs China, dat een veel grotere liquiditeitspositie heeft, kan de Russische GOUDkoopwoede niet evenaren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

India overweegt importheffing GOUD te verlagen

De regering van India overweegt de importheffing op GOUD te verlagen, nadat de import van het edelmetaal naar nieuw dieptepunt was gezakt. India hanteert een invoerheffing van 10% op het edelmetaal om GOUD kopen te ontmoedigen, maar zou van plan zijn die belasting naar 4% te verlagen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$