Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 4241 tot 4245
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Chinezen halen meer GOUDstaven uit Zwitserland

Voor Chinezen is GOUD méér dan zomaar een belegging. Sinds 2010 kopen ze structureel GOUD en dit jaar is de import verdubbeld! Deze grafiek op Marketupdate laat zien dat er grote hoeveelheden GOUDstaven van Zwitserland naar China overvliegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Marc Faber: “Amerika manipuleert mogelijk de GOUDprijs”

Marc Faber ziet vandaag vooral een uitgesproken pessimisme bij de zogenaamde experts voor edelmetalen, terwijl deze dames en heren nooit eerder een positie hebben ingenomen. Nogal lachwekkend…

Voor Marc Faber is dit slechts een correctie binnen een grote opwaartse trend bij edelmetalen. Maar hij is er niet zeker van dat we de bodem hebben gezien voor GOUD, alhoewel Faber denkt de grote uitverkoop achter ons ligt.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Commerzbank verwacht hogere GOUDprijs

Commerzbank verwacht dat de GOUDprijs later dit jaar weer wat op zal veren van de daling van de afgelopen maanden. Analisten van de bank denken dat we de grootste verkoopgolf van GOUD door ETF's inmiddels achter de rug hebben. Bovendien heeft de Fed onlangs aangegeven dat ze voorlopig blijft stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Ernstige twijfels over Nederlandse GOUDvoorraden

De Nederlandse opiniesite heeft op 7 mei 2013 De Nederlandse Bank NV (DNB) verzocht om openbaarheid van de meest recente bewijzen over de Nederlandse GOUDvoorraad. Niet eventuele GOUDvorderingen, maar de fysieke aanwezigheid van het Nederlandse GOUD. Na 2 maanden werd dit verzoek afgewezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Zitten GOUDmijnen opnieuw in een nucleaire winter?

Eind jaren '90 lag de mijnbouwindustrie serieus op zijn gat, er was amper of geen financiering mogelijk voor de metaal- en GOUDmijnen. Dit werd toen de "nucleaire winter" genoemd. Vandaag zit de sector ook in een diepe put. Maar is de situatie even erg als 15 jaar geleden of staan de mijnbouwbedrijven er beter voor. Zerohedge maakte een vergelijking.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$