Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 4241 tot 4245
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Japanners stappen nog wel in GOUD-ETF

Japanse beleggers stappen nog wel in GOUD-ETF's, beleggingsinstrumenten die blootstelling geven aan de GOUDprijs. Japanners kopen aandelen van het ETF om zich te beschermen tegen het inflatoire beleid van de Japanse centrale bank. Ook institutionele beleggers kochten dit jaar meer aandelen van het fonds.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Een door GOUD gedekte valuta?

Het Afrikaanse land Zimbabwe wil in 2015 een nieuwe munt lanceren die gedekt wordt door GOUD! Het zou daarmee het eerste land ter wereld worden dat opnieuw onder de  GOUDstandaard zal werken. Na jaren van experimenteren met munten en een gigantische hyperinflatie, heeft president Mugabe blijkbaar eindelijk het licht gezien. Niet door  eigen wil hoor maar uit pure noodzaak. Waarom is dit zo enorm belangrijk? En wat is een GOUDstandaard eigenlijk?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

"GOUDmijnen niet bestand tegen GOUDprijs onder de $1.500"

Door de daling van de GOUDprijs komen steeds meer mijnen in de problemen. De CEO van Gold Fields zei dat de sector een prijs van $1.500 per troy ounce nodig heeft om te kunnen voortbestaan. Bij een lagere prijs moeten sommige mijnen hun deuren sluiten. De GOUDprijs is momenteel $1.250 per troy ounce.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Scotiabank verlaagt koersdoelen voor GOUD en zilver

Scotiabank heeft haar verwachting voor de GOUDprijs naar beneden bijgesteld. De bank denkt dat de prijs de komende jaren zal dalen tot het niveau van de productiekosten. Ook is de bank een stuk negatiever geworden over de prijs van zilver. Hield de bank eerder nog rekening met een zilverprijs van $30, nu is dat nog maar $21 per troy ounce.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Chinezen importeerden in mei 127 ton GOUD

China importeert dit jaar bijna twee keer zoveel GOUD als vorig jaar. De Chinezen laten zich niet van de wijs brengen door de daling van de GOUDprijs, integendeel. In de eerste vijf maanden van 2013 werd al in totaal 625 ton GOUD ingevoerd. Over heel 2012 was dat ongeveer 830 ton.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$