Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 4246 tot 4250
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

De Top 5 van het USAA Precious Metals and Minerals Fund

Dan Denbow, beheerder van het USAA Precious Metals and Minerals Fund, blijft geloven in de GOUDmijnaandelen en dat o.a. om een voor de hand liggende reden. Investeren in GOUDmijnaandelen is investeren in GOUD met een rendement want de mijnbouwers kunnen een dividend uitkeren.

Zijn voorkeur gaat uit naar aandelen van bedrijven die een sterke cash flow genereren. Zijn favoriete aandeel binnen de sector is momenteel Goldcorp, dat over een grote capaciteit beschikt om de free cash flow op te drijven en zo ruimte vrij te maken voor een verhoging van het dividend.

Aussie Dollar en Canadian Loonie

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Enkele gedachten over GOUD en Apple

GOUD en Apple waren eens de favoriete beleggingen van vele hedge funds en particuliere beleggers. Beide hebben jarenlang gewerkt aan hun tocht naar boven om na een blow-off fase terecht te komen in een dalende trend die ze niet kunnen breken. De vergelijking tussen beide stop daar dan ook, maar technisch gezien hebben ze veel met elkaar gemeen zegt Riskreversal...

Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Buy and hold silver and gold?

Vannacht ging het plots hard, maar ook nu blijven GOUD en zilver maar naar een bodem zoeken. Beide edelmetalen staan op intraday lows, respectievelijk op -4% en -5%. GOUD nadert daarbij met zevenmijlspassen de grens van 1200 dollar, die vaak wordt genoemd als het niveau waaronder GOUDwinning niet meer rendabel zou zijn voor mijnbouwbedrijven. 

Jim Rogers kocht een paar dagen geleden GOUD bij. Hij zal niet toegeven dat hij spijt van zijn timing heeft, maar GOUD is inmiddels weer een stuk goedkoper geworden. Op Kitco.com, het digitale schoolplein voor GOUDbeleggers, klinkt de hartstochtelijke oproep 'Don't get caught up with the panic of herd'. Vasthouden wat je hebt, de fysieke vraag trekt aan en technisch analyse zou een bodem rond de 1200 dollar voorspellen.

Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Bodemvissen in GOUDmijnen

Dat GOUD al tijden lager gaat, zal voor weinig lezers als een verrassing komen. De GOUDprijs zette in september 2011 zijn record neer boven 1900 dollar en ging daarna gestaag lager. Ook in 2012, ondanks een lichte stijging op jaarbasis, wist de prijs per saldo nooit echt meer uit te breken.

In 2013 ging het van kwaad naar erger. GOUD dook uiteindelijk door de jarenlange steun rond 1550 dollar. Vandaag noteert de GOUDprijs alweer onder 1300 dollar. Hiermee is 3 jaar koerswinst voor het edelmetaal in rook opgegaan.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

GOUDprijs blijft onder druk door 'taper' angst Fed

De GOUDprijs zakt ook woensdag verder weg, nog altijd onder druk door de angst dat de Amerikaanse Federal Reserve nog dit jaar een start maakt met het afbouwen van zijn obligatie-opkoopprogramma.

Omstreeks 11.45 uur noteert de augustusfuture voor GOUD op $1.224,00 per troy ounce, een verlies van 4,0%, of $51,00. De julifuture voor zilver verliest 5,8%, of $1,14 en noteert op $18,40 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$