Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 426 tot 430
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

Interessante vraag van een lezer

Gisteren ontvingen we een zeer interessante vraag van een lezer. Ik wil die vraag en mijn antwoord graag met u delen. Want ik denk dat het een goed beeld geeft van de onmogelijke situatie waarin de VS (en veel andere landen) zich bevindt. De vraag/opmerking van de lezer was:

U heeft waarschijnlijk gelijk met ‘inflatie’. Maar moet een zo ervaren man als u  worden verteld dat er behalve China en de financieringsnoodzaak, juist ook stijging van rente en dollar ontstaan?

EN DUS een grote kans op daling GOUDprijs. EN dat dat goed te zien is in de grafieken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

GOUDmijnen noteren 73% in de plus

De aandelen van de vijf grootste GOUDmijnen staan dit jaar 73% in de plus. De grootste stijger is......

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

India overweegt importverbod GOUD?

Juweliers en GOUDhandelaren in India maken zich zorgen over een mogelijk importverbod op GOUD, zo schrijft de Economic Times of India. De India Bullion & Jewellers Association (IBJA) stuurde onlangs naar alle 2.500 leden een bericht dat de overheid overweegt de import van GOUD voor de rest van het fiscale jaar 2017 te verbieden. Daarmee kunnen juweliers en GOUDhandelaren in grote problemen komen, want het vierde kwartaal is traditioneel de drukste maand voor de Indiase GOUDmarkt.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Uitzonderlijke situatie bij GOUDmijnaandelen!

Een héél uitzonderlijke situatie bij GOUDmijnaandelen!

In de afgelopen dagen werden voor de zoveelste maal overladen met déjà-vu gevoelens. De jongste correctie in de GOUDmarkt ging niet geruisloos aan ons voorbij. De mailbox puilde in de voorbije dagen uit van bezorgde, en soms ronduit paniekerige GOUDbeleggers.

Met name de heftige daling van de GOUDmijnaandelen verhitte de gemoederen. De angst sloeg velen om ’t hart: “Niet weer, hé”. De jarenlange berenmarkt heeft diepe wonden geslagen, zo blijkt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Productie GOUDmijnen heeft piek bereikt

De productie van GOUDmijnen wereldwijd kan de komende tien jaar met ongeveer een derde dalen. Die conclusie trekt Bloomberg op basis van berekeningen en voorspellingen van Randgold Resources en BMO Capital Markets. Zo werden er in 2014 wereldwijd slechts drie grote nieuwe GOUDreserves ontdekt, tegenover een piek van 37 grote ontdekkingen in 1987.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$