Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 4261 tot 4265
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Lange rijen bij juweliers in Thailand door lagere GOUDprijs

In Bangkok was het gisteren extreem druk bij juweliers. De lokale bevolking profiteerde van de grote daling van de GOUDprijs en kocht veel meer GOUDen sieraden dan normaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Waar ligt de bodem?

Alles heeft een bodem. Al is het momenteel moeilijk te geloven, maar ook GOUD en zilver zullen ooit een bodem bereiken (hoewel dat sommige er precies van uitgaan dat de GOUD- en zilverprijs gemakkelijk naar $ 0 kan). Op Marktgevoel staat een mooi stuk geschreven over de capriolen van GOUD en zilver en ze maken een realistische berekening waar de bodem zou kunnen liggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Dr. Doom koopt deze 3 zaken

Je moet ergens geld verdienen. Waar kan je nu het beste geld verdienen vraagt Yahoo Finance aan Marc Faber. Het is niet gemakkelijk om nu ergens geld te verdienen, maar als tegendraadse belegger zijn er altijd activa te vinden die niemand moet hebben.

De eerste is verrassend genoeg Amerikaanse obligaties. Ten tweede kijkt Faber naar de meest gehate grondstoffen van dit moment: GOUD en zilver. En tenzij de GOUDprijs volledig implodeert, zijn GOUDmijnaandelen momenteel spotgoedkoop. Ten slotte ziet hij dat de valuta in de groeilanden enorm zwak zijn door de valutaoorlog. Je kunt daar geld mee verdienen door deze valuta te shorten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

PA-NI-KEER: Chinese interbancaire markt droogt op!

U vraagt zich af waarom de markten zo heftig reageren? Wel, blijkbaar is er nog iets anders gaande in de globale financiële markt dan het statement van de Fed.

Deze nacht ontplofte de REPO- markt in China, ook wel bekend als de interbancaire markt. Hieronder ziet u een snapshot van de opdroging van de Chinese liquiditeiten.

Zoals Zerohedge op haar site aangeeft, lijkt dit allemaal erg verdacht op het Lehman-moment in de VS in 2008.

Dit zou ook kunnen verklaren waarom de GOUDmarkt zo zwaar in de verkoop gaat…

Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

GOUD: Low dichtbij

Vandaag is GOUD in zwaar weer terecht gekomen. Begin juni schreef ik over GOUD: "de koers heeft een mogelijk draaipunt bereikt bij 1425. Dit is een belangrijk niveau en zolang de koers hier niet boven sluit, kan GOUD onder de huidige steunlijn breken en ligt er nog een vervolg op de loer met 1325 als koersdoel.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$