Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 4271 tot 4275
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Russische GOUDmijn verkoopt meeste GOUD in eigen land

De Russische GOUDmijn Polymetal heeft in 2012 meer dan de helft van haar totale omzet behaald in eigen land. Russische banken en het staatsbedrijf Gokhran kopen het GOUD in bij de mijnen. Via een omweg bereikt een deel van dat GOUD de Russische GOUDvoorraad. In 2009 kocht de centrale bank bijvoorbeeld 30 ton GOUD van Gokhran.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

O jee, is ons GOUD nu toch foetsie?

In de maand januari 2012 plaatsten wij een artikel waarin de toen nog kersverse president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, werd gewaarschuwd dat ons, in het buitenland opgeslagen GOUD, het grote risico liep dat wij het niet meer als ons GOUD konden beschouwen. Dit naar aanleiding van het boek “Currency Wars” van de bekende Amerikaanse financieel publicist, James Rickards. In dat boek beschrijft hij een scenario van de Amerikaanse Federal Reserve, voor een confiscatie (in beslagname) van al het buitenlandse GOUD door Amerika bij een volledig wegvallen van het vertrouwen in de dollar. Op de vraag of het wel vertrouwd was dat 90% van het Nederlandse GOUD in het buitenland ligt opgeslagen antwoordde Klaas Knot: “We hebben in het verleden altijd goede zaken gedaan met de Verenigde Staten en zij hebben ons vertrouwen nooit beschaamd”.

Toch moet er nu ernstig getwijfeld worden aan het vertrouwen dat Klaas Knot in de Amerikaanse Federal reserve heeft. Het Nederlands opinie platform “Cita Reg” heeft met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) op 7 mei 2013 De Nederlandse Bank NV (DNB) verzocht om openbaarheid van de meest recente bewijzen over de Nederlandse GOUDvoorraad. Niet eventuele GOUDvorderingen, maar de fysieke aanwezigheid van het Nederlandse GOUD bij de Canadese centrale bank in Toronto, de Engelse centrale bank in Londen en bij de Federal Reserve Bank in New York. CitaReg heeft daarbij gevraagd om schriftelijke verklaringen van de betreffende centrale banken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Jim Rogers: "GOUDprijs kan naar $900 zakken"

Volgens Jim Rogers kan de GOUDprijs nog lang beneden de productiekosten blijven. Mijnen zullen niet zomaar hun deuren sluiten, omdat er veel kosten gemoeid zijn met het opnieuw opstarten van een mijn. Voordat de bodem bereikt is kan de GOUDprijs nog verder zakken tot $900, aldus Rogers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

VIDEO: Waarom deze manager vandaag GOUD koopt…

Gary Lewis, Managing Director bij Robust Resources, begeeft zich in het kamp van degene die geloven dat er momenteel fysieke tekorten in de GOUDmarkt voordoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

VIDEO: Waarom deze manager vandaag GOUD koopt…

Gary Lewis, Managing Director bij Robust Resources, begeeft zich in het kamp van degene die geloven dat er momenteel fysieke tekorten in de GOUDmarkt voordoen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$