Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 4276 tot 4280
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

VIDEO: Waarom deze manager vandaag GOUD koopt…

Gary Lewis, Managing Director bij Robust Resources, begeeft zich in het kamp van degene die geloven dat er momenteel fysieke tekorten in de GOUDmarkt voordoen.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Ernstige twijfels over Nederlandse GOUDvoorraden

Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) heeft de redactie van CitaReg op 7 mei 2013 De Nederlandse Bank NV (DNB) verzocht om openbaarheid van de meest recente bewijzen over de Nederlandse GOUDvoorraad. Niet eventuele GOUDvorderingen, maar de fysieke aanwezigheid van het Nederlandse GOUD bij de Canadese centrale bank in Toronto, de Engelse centrale bank in Londen en bij de Federal Reserve Bank in New York. CitaReg heeft daarbij gevraagd om schriftelijke verklaringen van de betreffende centrale banken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Japanners stappen nog wel in GOUD-ETF

Japanse beleggers stappen nog wel in GOUD-ETF's, beleggingsinstrumenten die blootstelling geven aan de GOUDprijs. Japanners kopen aandelen van het ETF om zich te beschermen tegen het inflatoire beleid van de Japanse centrale bank. Ook institutionele beleggers kochten dit jaar meer aandelen van het fonds.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Een door GOUD gedekte valuta?

Het Afrikaanse land Zimbabwe wil in 2015 een nieuwe munt lanceren die gedekt wordt door GOUD! Het zou daarmee het eerste land ter wereld worden dat opnieuw onder de  GOUDstandaard zal werken. Na jaren van experimenteren met munten en een gigantische hyperinflatie, heeft president Mugabe blijkbaar eindelijk het licht gezien. Niet door  eigen wil hoor maar uit pure noodzaak. Waarom is dit zo enorm belangrijk? En wat is een GOUDstandaard eigenlijk?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

"GOUDmijnen niet bestand tegen GOUDprijs onder de $1.500"

Door de daling van de GOUDprijs komen steeds meer mijnen in de problemen. De CEO van Gold Fields zei dat de sector een prijs van $1.500 per troy ounce nodig heeft om te kunnen voortbestaan. Bij een lagere prijs moeten sommige mijnen hun deuren sluiten. De GOUDprijs is momenteel $1.250 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$