Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4281 tot 4285
Bron: express.be
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Is GOUD dan toch een bubbel?

GOUD kreeg de voorbije maanden rake klappen. Sinds Ben Bernanke begin deze maand liet uitschijnen dat het tijdperk van goedkoop geld langzaam maar zeker ten einde komt ging het edelmetaal nog eens 8% lager. Woensdag daalde het tot zijn laagste niveau in 3 jaar. Het gaat om de sterkste trimestriële daling sinds het einde van de akkoorden van Bretton Woods in 1971.

Reden voor Goldman Sachs om eens te kijken hoe GOUD het door de eeuwen heen deed. Wat blijkt? Tussen 1500 en 1965 verloor GOUD liefst 80% van zijn waarde berekend in aan de inflatie aangepaste Britse ponden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“China kan tegen 2016 voor 2000 ton GOUD per jaar importeren”

Bij Standard Chartered zijn ze niet vies van uitgesproken stellingen. De zakenbank bracht een nieuwe research rapport uit over de GOUDmarkt, waarin men beweert dat China tegen 2016 voor maar liefst 2000 ton GOUD per jaar (!) kan gaan invoeren.

Bovendien blijft de interne GOUDproductie in China verder oplopen. Dit jaar wordt er voor 440 ton GOUD bovengehaald. Dit maakt dat China over enkele jaren de hele GOUDmarkt opslorpt, wat serieuze risico’s kan betekenen, niet enkel voor de sector maar bovenal voor het financiële systeem.

Koopwoede door lagere GOUDprijs

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Zet je schrap: GOUDmijnen hebben ruimte om het dividend te verhogen!

Dan Denbow, manager van het USAA Precious Metals and Minerals Fund, publiceerde een interessant visie die de bezitters van GOUDmijnaandelen een hart onder de riem moet steken. Ondanks de lagere GOUDprijs zien de vooruitzichten voor de mijnbouwers er absoluut niet slecht uit.

Integendeel zelfs, de GOUDmijnen hebben ruimte om het dividend te verhogen. Een woordje uitleg is hier waarschijnlijk op zijn plaats. Het is volgens Denbow een onmiskenbaar feit dat de grote investeringen voor de GOUDmijnen achter de rug, de operationele kosten kunnen nu een dalende trend vertonen.

Betere resultaten en dus een betere return

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Volgens deze grafiek WAS GOUD een bubbel

De bubbels op onderstaande grafiek van BusinessInsider vertegenwoordigen de totale waarde van de future contracten op de GOUDmarkt, m.a.w. men vermenigvuldigt de GOUDprijs met het aantal openstaande contracten. Het is nu vier jaar geleden dat er nog zo weinig openstaande contracten waren op de GOUD futures, wanneer de GOUDprijs nog onder de $ 1.000 noteerde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

COMEX blijft leeglopen

De papieren GOUDprijs blijft dalen samen met de leegloop van fysiek GOUD uit de kluizen van de COMEX. Uit het laatste rapport van de COMEX blijkt dat er opnieuw 156.310 ounces versluisd zijn naar andere oorden. Deze keer ging het om de banken HSBC en Scotia Mocatta zegt Financial Sense...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$