Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 4281 tot 4285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

PA-NI-KEER: Chinese interbancaire markt droogt op!

U vraagt zich af waarom de markten zo heftig reageren? Wel, blijkbaar is er nog iets anders gaande in de globale financiële markt dan het statement van de Fed.

Deze nacht ontplofte de REPO- markt in China, ook wel bekend als de interbancaire markt. Hieronder ziet u een snapshot van de opdroging van de Chinese liquiditeiten.

Zoals Zerohedge op haar site aangeeft, lijkt dit allemaal erg verdacht op het Lehman-moment in de VS in 2008.

Dit zou ook kunnen verklaren waarom de GOUDmarkt zo zwaar in de verkoop gaat…

Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

GOUD: Low dichtbij

Vandaag is GOUD in zwaar weer terecht gekomen. Begin juni schreef ik over GOUD: "de koers heeft een mogelijk draaipunt bereikt bij 1425. Dit is een belangrijk niveau en zolang de koers hier niet boven sluit, kan GOUD onder de huidige steunlijn breken en ligt er nog een vervolg op de loer met 1325 als koersdoel.”

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Global sell-off: GOUD naar laagste punt in 2,5 jaar

De gevolgen van Bernanke's speech worden langzaam zichtbaar. De beurzen kleuren rood, zoals u hieronder kunt zien. De financiële markten bevinden zich donderdag 20 juni in liquidatiefase. Aandelen, grondstoffen, obligaties, vrijwel alles daalt. Vooral de prijs van edelmetalen maakt een duikvlucht. De prijs van een troy ounce GOUD staat donderdag zelfs onder de $1.300,-. Het laagste punt van de afgelopen 2,5 jaar. De GOUD & zilver crash van half april ligt nog vers in het geheugen, dus we weten dat de GOUDmarkt zeer volatiel kan zijn. Zilver staat zelfs 7% in de min.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

GOUD kan naar $ 900 en de stierenmarkt blijft toch intact

De huidige stierenmarkt van GOUD wordt wel eens vergeleken met de stierenmarkt in de jaren '70. In die periode ging de GOUDprijs van $ 35 naar een intraday piek van iets meer dan $ 900 tegen januari 1980, een stijging met factor x 26. De stijging in de huidige stierenmarkt ging van $ 250 naar $ 1.900, een stijging met factor 7,6. Er is dus nog ruimte in deze stierenmarkt.

Waarom voelt de stierenmarkt van vandaag dan zo anders aan als die van de jaren '70 vraagt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

De GOUDbubbel loopt leeg

De crash in april en de toekomstige 'tapering' van de Federal Reserve heeft een paradigma shift veroorzaakt bij de beleggers in hun houding ten opzichte van GOUD. GOUDmijnen zullen hun productie terugschroeven als de prijs blijft dalen.

De verkoop van GOUD uit de GOUD-ETF's gaat onverminderd voort. Maandelijks wordt er gemiddeld 100 ton GOUD onttrokken uit GOUD ETF's. Deze trend zal vermoedelijk aanhouden en misschien nog versnellen zeggen de analisten van Société Générale. Dit kan niet gecompenseerd worden door de stijgende vraag naar GOUD voor juwelen en baren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$