Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8170 artikelen gevonden. Artikel 4286 tot 4290
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Chinezen importeerden in mei 127 ton GOUD

China importeert dit jaar bijna twee keer zoveel GOUD als vorig jaar. De Chinezen laten zich niet van de wijs brengen door de daling van de GOUDprijs, integendeel. In de eerste vijf maanden van 2013 werd al in totaal 625 ton GOUD ingevoerd. Over heel 2012 was dat ongeveer 830 ton.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Beleggers keren GOUD de rug toe

Het grootste GOUD-ETF ter wereld moet steeds meer GOUD van de hand doen. Beleggers verkopen hun aandelen in het fonds. Hebben ze geen interesse meer in GOUD? Of zoeken ze echte bescherming door fysiek GOUD te kopen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

4 redenen voor een hogere GOUDprijs dit najaar

GOUD gaat betere tijden tegemoet in de tweede helft van 2013. Althans, als we ons baseren op deze historische gegevens.

De GOUDprijs daalde met 23% in het tweede kwartaal. Dat is de sterkste daling sinds 1920. Gaat GOUD een beter najaar tegemoet?

Bron:
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Waarom GOUD belangrijk is

Het wereld geldsysteem is gebaseerd op de creatie van geld uit het niets – iets dat niet bestaat, om het uit te lenen aan mensen, bedrijven, en overheden in ruil voor rente. Dit creëert voor elke kredietnemer een geweldige schuld, waardoor ze via de grootbanken blijvend aan de leidsels lopen van de elite broederschap.

Alles bepalend is, dat bankiers geld kunnen uitlenen dat ze niet hebben. Als jij een miljoen euro hebt, kun je een miljoen uitlenen. Dat is duidelijk. Maar als een bank een miljoen euro heeft kan deze dat bedrag tien of meer malen uitlenen en daarover rente in rekening brengen. Maar wanneer slechts een fractie van het aantal mensen dat geld heeft gestort in de bank, vandaag hun geld opnemen, zullen de banken binnen een uur de deuren sluiten, omdat ze het niet hebben. Geld op de bank is een mythe.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Zuid-Korea heeft 1,5% van reserves in GOUD

Zuid-Korea heeft sinds 2011 veel GOUD gekocht, want haar totale GOUDvoorraad groeide in twee jaar tijd van 14,4 naar 104,4 ton. De bank hanteert een lange termijn strategie en ziet GOUD als fundamenteel onderdeel van haar reserves.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$