Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 4296 tot 4300
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Maar alle, wie koopt er nu nog GOUD?

Na twintig jaar GOUD te verkopen, zijn de centrale banken de laatste jaren terug liefhebbers geworden van het gele edelmetaal. Een mooi voorbeeld daarvan is Rusland, zie grafiek onderaan. Maar waarom kopen zij eigenlijk GOUD? Weten zij wel wat ze doen nu dat het GOUD door alles en iedereen wordt uitgestoten.

Sinds kort zijn JP Morgan en de drie andere grote banken overgeschakeld van onderdrukkers van de GOUDprijs (via shorts) naar ondersteuners van de GOUDprijs (via longs). Waarom zouden ze zoiets doen?

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zondag 23 juni 2013

Beleggen in edelmetalen? Voor geen GOUD!

Edelmetalen als belegging? Het ging een tijdje goed, maar ze krijgen nu flink 'aan de broek'. "Je haalt het uit de grond en je stopt het er weer in. De nieuwe valuta? Hou toch op!"

Luisterfragment: Fred Huibers van Het Haags Effektenkantoor is niet onder de indruk van de waardevermindering van edelmetalen, zegt hij in BNR Beurswatch. "Ik vind het wel leuk eigenlijk, ik kan er wel om lachen".

Fred Huibers van Het Haags Effektenkantoor is niet onder de indruk van de waardevermindering van edelmetalen, zegt hij in BNR Beurswatch. "Ik vind het wel leuk eigenlijk, ik kan er wel om lachen".

Bron: fd.nl
Geplaatst: zaterdag 22 juni 2013

GOUD grootste slachtoffer van dreigende terugtocht Bernanke

Paulson heeft zwaar ingezet op een stijging van de GOUDprijs, maar die blijft maar dalen. En verbetering lijkt niet in zicht.

Want zo hard als de GOUDprijs omhoog ging toen de centrale banken hun geldpers aanzetten, zo hard gaat het omlaag nu het einde van dat ruimhartige beleid inzicht is. De daling is veel scherper dan op de aandelenmarkten, die toch ook volop hebben geprofiteerd van goedkoop geld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

'Colombiaanse bendes hebben liever GOUD dan cocaïne'

Gewapende bendes in Colombia werken tegenwoordig liever met GOUD dan cocaïne. Dit zei de chef van de plattelandspolitie kolonel Hector Paez vrijdag.

“De winsten in de GOUDhandel zijn vijfmaal groter dan de inkomsten uit cocaïne. Bovendien heb je 6 maanden en veel kennis nodig om cocaïne te produceren. Daarentegen kun je in een illegale mijn in de Colombiaanse jungle wekelijks zo’n 2 kilogram GOUD naar boven halen”, vertelde de hoge politiefunctionaris in een interview.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Pas op! De Fed weet ook niet alles (Kijk op de week)

[...]

De vraagt rijst nu: was het de Fed die de forse correctie in gang heeft gezet of zijn het de problemen in China? Over China weten we eigenlijk niet veel, maar de verhalen die deze kant op komen wijzen allemaal in de richting van een Lehman Brothers moment. Een eigen Chinese bankencrisis zoals we die hier in Europa en de Verenigde Staten al gekend hebben. Maar waarom GOUD? China is toch het land van het GOUD? Als er paniek heerst wordt eerst het meest onbeminde buiten gegooid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$