Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 4296 tot 4300
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Basis van GOUDeigenaars kan uitgebreid worden bij uitbodeming GOUDprijs

De edelmetalen worden typisch beschouwd als een bescherming tegen inflatie. Dat verklaart waarom GOUD, zilver etc. zo’n ongenadig pak slaag kregen zodra duidelijk werd dat Federal Reserve Chairman Ben Bernanke liet doorschemeren minder obligaties te zullen inkopen.

De Fed koopt er nu voor een bedrag van 85 miljard Dollar per maand en de vraag lijkt alleen nog te zijn wanneer dat tempo zal vertraagd worden. Een trager tempo betekent minder inflatiegevaar en dus minder vraag naar GOUD. De prijsval van enkele weken geleden kan zo uitgelegd worden.

GOUDprijs kan nog lager

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

India verhoogt invoerheffing GOUD naar 8%

India heeft de invoerheffing op GOUD opnieuw opgeschroefd. Vanaf nu moet er 8% belasting betaald worden over de import van zuiver GOUD. Voor GOUDerts en doré GOUDstaven is de heffing verhoogd van 5 naar 7 procent. De regering wil haar bevolking ontmoedigen GOUD te kopen. De import van GOUD drukt op de betalingsbalans en verzwakt de roepie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Kleine belegger blijft positief, ondanks GOUDcrash

Heeft de grote smash van het GOUD de investeerders op de vlucht gejaagd? Sommigen zullen misschien even het zweet van het voorhoofd moeten vegen, het waren immers spannende dagen in het midden van de maand april, maar van een massale uittocht is zeker geen sprake.

De kleine investeerders blijven in de U.S. positief voor het GOUD en dit ondanks een scherpe terugval in de vraag. Dat positivisme blijkt onmiskenbaar uit een rondvraag die werd gegaan door BullionVault, een bekend online trading platform voor GOUD en zilver.

BullionVault Gold Index staat nog altijd boven 50

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Beleggers enthousiast over platina

Beleggers verkochten massaal hun posities in ETF's die GOUD of zilver aanhouden. Tegelijkertijd waren steeds meer beleggers enthousiast geworden over platina. Alleen in de afgelopen twee weken steeg de marktwaarde van een platinafonds van ETF Securities met bijna 20%.

Bron:
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint verkoopt nog steeds ongekend veel GOUD en zilver

De belangstelling voor GOUDen munten en zilveren munten blijft op recordhoogte, zo meldt Richard Peterson van de US Mint. De prijsdaling van april zorgde voor een explosieve vraag naar fysiek GOUD en ondersteunde daarmee de GOUDprijs .Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$