Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 431 tot 435
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

GOUDreserve Rusland stijgt naar 1.527 ton

Rusland heeft in augustus 21,77 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die de centrale bank vandaag heeft vrijgegeven. Daarmee stijgt de totale omvang van haar GOUDvoorraad naar ruim 1.527 ton en vertegenwoordigt het edelmetaal 16,37% van de totale reserves van de centrale bank. De aankoop van augustus is ruim drie keer zo groot als die van juli, want toen kocht de centrale bank slechts 6,44 ton van het gele metaal bij.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

OMFIF: GOUD keert terug als centraal onderdeel monetaire reserves

GOUD wordt weer een centraal onderdeel van de valutareserves van centrale banken, zo concludeert onderzoeksinstituut OMFIF in een nieuw rapport over de GOUDvoorraden van centrale banken sinds 1870. Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 hebben centrale banken wereldwijd netto 350 ton GOUD per jaar aan hun reserves toegevoegd, waarmee hun totale GOUDvoorraad weer terug is op het 100-jarige gemiddelde van de periode tot en met 1970.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Beleggen in GOUD versus Beleggen in GOUDmijnen

Beleggen in GOUD versus beleggen in GOUDmijnen. Als de GOUDprijs stijgt dan stijgt de gemiddelde aandelenkoers van.......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

RBC: ‘rally GOUD is voorbij’

RBC Capital Markets commodity strategist, Christopher Louney liet op zakenzender CNBC optekenen dat GOUD heeft gepiekt. Hij ziet GOUD nu tegen het jaareinde afbrokkelen tot $1258 per ons.

De 24%-rally van GOUD dit jaar is volgens Louney volledig gerechtvaardigd. “Het was zowat de perfecte storm voor GOUD maar vandaag is onzekerheid over Brexit, de monetaire politiek van de Fed en de algemene economie op haar retour. Ook de effecten van de hogere volatiliteit van begin dit jaar en de zeer lage rendementen zijn ter ondersteuning van de GOUDprijs uitgespeeld.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Grondstoffenmarkt biedt opnieuw kansen

De grondstoffenmarkt verdient meer aandacht, dat vinden ze alleszins bij Schroders. Op dit moment noteren grondstoffen zodanig laag, en bevinden ze zich in een opwaartse trend, dat het opnieuw interessant is om te investeren in deze beleggingscategorie. Een duidelijk voorbeeld van de heropleving is zichtbaar bij de edelmetalen zoals GOUD en zilver.

De jarenlange grondstoffencrisis heeft er voor gezorgd dat beleggers en investeerders de schrik flink te pakken hebben gekregen en zich niet snel meer wagen op deze markt. Toch wordt het tijd om de knop om te draaien, dat beweert Duncan Lamont, head of research bij Schroders.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$